Sekite mus Facebook'e!
Varškės keksiukai be miltų yra puiki tradicinių konditerijos gaminių alternatyva, kuri traukia ne tik sveikos mitybos mėgėjų, bet ir visų, ieškančių desertų įvairovės, dėmesį.
Pagrindinis tokių keksiukų ingredientas – varškė, kuri ne tik suteikia tešlai lengvumo, bet ir suteikia keksiukams sodraus skonio ir švelnios tekstūros
.
Varškės keksiukus paruošti gana paprasta ir greita, todėl jie puikiai tinka netikėtiems svečiams arba jaukiam šeimos arbatėlės vakarėliui.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: varškė – 360 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- grietinė – 2 šaukštai;
- Kukurūzų krakmolas – 2 valgomieji šaukštai;
- Vanilinis cukrus – 8 g;
- cukraus pudros – 2 šaukštai;
- Mac – 1 valgomasis šaukštas.
Varškės keksiukų paruošimas:
Į varškę įmušame kiaušinius, įmaišome grietinę, kukurūzų krakmolą, vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir aguonas. Visus ingredientus suplakite panardinamuoju mikseriu
. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį, į kiekvieną formelę išpilstykite po ⅓ tešlos. Jei norite, pabarstykite tešlą formelėse kakava ir tada pyragėliu supilkite tešlą į pusę formelių
. 15 minučių kepkite keksiukus 150 laipsnių temperatūroje
.
Gaunasi labai paprasti ir greiti keksiukai iš varškės, nededant miltų. Šis receptas aktualus tiems, kurie neturi laiko paruošti deserto prieš atvykstant svečiams.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
