Sekite mus Facebook'e!
Nereikia jokių sudėtingų manipuliacijų. Tereikia apsirūpinti reikiamais produktais ir sugaišti 5 minutes laiko, kad paruoštumėte puikų užkandį šventiniam stalui arba kasdienius užkandžius.

Jums reikės:
- Reikės: 360 g šprotų;
- 2 lakštų pitos duonos;
- 180 g lydytų sūrių;
- 2 kiaušinių;
- 2 valgomųjų šaukštų majonezo;
- ⅓ šaukštelio druskos;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 agurkas;
- ryšulėlis krapų.
Nupjaukite šprotų uodegas, lydytą sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Išvirkite kiaušinius ir juos taip pat smulkiai sutarkuokite. Sumaišykite sūrį ir kiaušinius. Įpilkite majonezo. Pagardinkite druska ir pipirais. Česnakus išspauskite per presą.

Išskleiskite pitą, aptepkite ją mišiniu. Agurką supjaustykite plonais griežinėliais. Dėkite jį ant kiaušinių ir sūrio mišinio. Susmulkinkite krapus ir pabarstykite juos ant viršaus. Taip pat sudėkite šprotus. Suvyniokite pitos vyniotinį, galus sutvirtinkite majonezu. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite valandą šaldytuve.

Užšaldytą vyniotinį supjaustykite porcijomis ir galite juo mėgautis.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
