Sekite mus Facebook'e!
Kiekvienam žmogui patinka, kai namuose karaliauja ramybė ir jaukumas, o ryte pusryčiaujant girdimas malonus aromatas, todėl būtų gerai išmokti gaminti tokius patiekalus, ypač jei tai trunka vos 5 minutes. Daugelis žmonių žino, kad pusryčiai yra vienas pagrindinių valgių. Todėl, remiantis daugelio mitybos specialistų ir ekspertų patarimais, pusryčiai turėtų būti ir pageidautina, kad žmogus į darbą eitų sotus.
Sotumo ir lengvų pusryčių koncepcija
Tačiau kiekvienas sotumo jausmą supranta savaip. Vienam sotumas reiškia šiek tiek nepakankamą valgymą, o kitam – kažką kita. Svarbu, kad žmogus išmoktų įsiklausyti į save ir nepersivalgyti.
Ryte, kaip taisyklė, žmonės turi mažai laiko maistui ruošti, todėl patartina sugalvoti ir įtraukti kuo universalesnius, skanesnius patiekalus, juos paskirstant įvairovei.
Lavašas ir jo teisingas naudojimas

Pasitaiko, kad žmonės pripranta pusryčiams valgyti tą patį, pavyzdžiui, kiaušinius, ir nenori nieko išradinėti. Tačiau tai veltui, nes bet kokie pokyčiai, net ir bandant naujus patiekalus bei jų derinius, bus naudingi žmogui ir pagerins jo nuotaiką, ypač jei žmogus eina į darbą.
Norint paruošti sočius pusryčius, reikės labai nedaug ingredientų, kuriuos galima įsigyti bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Nedaugelis žino, kad iš lavašo galima pagaminti daug įdomių variantų, tereikia noro.
Produktai, kurie bus reikalingi picai-lavašui:
- 150 ml pieno;
- 1 plonas lavašas;
- 4 kiaušiniai;
- 100 g suluguni sūrio;
- 2 pomidorai;
- Druska, cukrus, pipirai pagal skonį.
Paruošimo būdas:
Pirmiausia reikia surinkti visus reikalingus produktus ir juos išdėlioti, kad būtų lengva juos peržiūrėti. Po to reikia paimti lavašą ir supjaustyti jį plonais griežinėliais 2–3 cm pločio juostelėmis.
Toliau keptuvę reikia uždėti ant ugnies ir užpilti šiek tiek augalinio aliejaus. Kai keptuvė įkaista, galite atsargiai išdėlioti lavašo gabalėlius.
Kiaušinius reikia įmušti į gilų indą ir įpilti pieną, pagardinti reikiamais prieskoniais. Tada šį mišinį reikia supilti ant jau įkaitinto lavašo keptuvėje. Skystis turėtų jį visiškai apsemti. Kai patiekalas beveik iškeps, galite jį papuošti pomidorų griežinėliais. Pomidorus galima supjaustyti apskritimais arba pusėmis.
Sūrį galima užtarkuoti tiesiai ant lėkštės, prieš pat patiekiant. Sūris nebūtinai turi būti suluguni, gali būti ir olandiškas sūris. Geriausia patiekalą 5 minutėms uždengti dangčiu, o tada patiekti. Ant viršaus galite pabarstyti smulkiai supjaustytų krapų arba petražolių.
Norėdami geresnio ir sodresnio įdaro, pagal skonį įdėkite dešros arba vištienos filė.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
