Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Greitas ir skanus abrikosų pyragas: kartą paragavę, kito tokio nenorėsite

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis pyragas man ne kartą padėjo, kai svečiai netikėtai pasibeldė į mano duris. Jis ypač skanus vasarą, nes tuo metu abrikosai yra labai kvapnūs, sultingi ir saldūs.

Gaminimui imame šiuos ingredientus:

  • Cukraus – 130 g; miltų – 230 g;
  • 2 kiaušiniai; tiršta ryžinė (galima pakeisti rikota) – 250 g;
  • raugas – 15 g; žiupsnelis druskos;
  • Sviestas – 100 g; abrikosai – 10-12 vnt.

Pyragas ruošiamas taip:

Sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Pageidautina miltus prieš tai persijoti.

Kiaušinius, cukrų ir minkštą sviestą sumaišyti mikseriu arba plaktuvu. Tada į juos įmaišykite rikotą arba ryžą. Plakite minutę.

Tada suberkite miltus su druska ir kepimo milteliais. Išmaišykite mentele. Formą (mano 30 x 20 cm) geriau išklokite pergamentu. Į ją sudėkite visą tešlą. Abrikosus perpjaukite į 2 dalis, kauliuką išmeskite. Abrikosus tvarkingai sudėkite ant tešlos išpjauta puse žemyn, vieną po kito.

Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes, tada išjunkite prietaisą ir palikite pyragą jame atvėsti apie 15 minučių. Šį pyragą galite papuošti cukraus pudra arba migdolų dribsniais.

Rekomenduojame:  Pasakų bučinio tortas. Meringa su riešutais ir švelniu kavos kremu

Gaminkite su malonumu!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *