Sekite mus Facebook'e!
Šis pyragas man ne kartą padėjo, kai svečiai netikėtai pasibeldė į mano duris. Jis ypač skanus vasarą, nes tuo metu abrikosai yra labai kvapnūs, sultingi ir saldūs.

Gaminimui imame šiuos ingredientus:
- Cukraus – 130 g; miltų – 230 g;
- 2 kiaušiniai; tiršta ryžinė (galima pakeisti rikota) – 250 g;
- raugas – 15 g; žiupsnelis druskos;
- Sviestas – 100 g; abrikosai – 10-12 vnt.
Pyragas ruošiamas taip:
Sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Pageidautina miltus prieš tai persijoti.

Kiaušinius, cukrų ir minkštą sviestą sumaišyti mikseriu arba plaktuvu. Tada į juos įmaišykite rikotą arba ryžą. Plakite minutę.
Tada suberkite miltus su druska ir kepimo milteliais. Išmaišykite mentele. Formą (mano 30 x 20 cm) geriau išklokite pergamentu. Į ją sudėkite visą tešlą. Abrikosus perpjaukite į 2 dalis, kauliuką išmeskite. Abrikosus tvarkingai sudėkite ant tešlos išpjauta puse žemyn, vieną po kito.
Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes, tada išjunkite prietaisą ir palikite pyragą jame atvėsti apie 15 minučių. Šį pyragą galite papuošti cukraus pudra arba migdolų dribsniais.

Gaminkite su malonumu!

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
