Sekite mus Facebook'e!
Nepatikėsite, koks paprastas ir lengvas yra šis receptas: varškės keksiukai gaunasi labai skanūs ir minkšti. Tešloje nebus daug cukraus, visai nenaudosime kiaušinių.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- varškės, 230 g;
- sviesto, 90 g;
- vanilinio cukraus pagal skonį;
- žiupsnelio druskos;
- miltai, 170 g;
- cukrus, 1-2 valgomieji šaukštai;
- pabarstyti cukrumi;
- raugo, 1 šaukštelis.
Paruošimo procesas
Suminkštintą sviestą sumaišykite su druska ir cukrumi. Vanilės pagal skonį. Įmaišykite
varškę ir išmaišykite masę iki vientisos masės
. Supilkite dalį persijotų miltų ir kepimo miltelių, išminkykite ir supilkite likusius miltus.
Užminkykite tešlą
.
Patarimas: tešla turi būti minkšta ir nelipni. Todėl, kad masė tokia būtų, reikės daugiau arba mažiau miltų. Daugiau nei pagal receptą.
Padalykite tešlą į nedidelius gabalėlius ir kiekvieną iš jų susukite į ploną dešrelę.
Dešreles suformuokite į krekerius.
Vieną pusę pamirkykite cukruje
. Sausainius dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 minučių, kol paruduos. Tačiau kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės, tik neperdžiovinkite sausainių.
Sausainius pagal skonį apibarstykite cinamonu ir cukrumi, smulkintais riešutais, sezamo sėklomis ir kt.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
