Sekite mus Facebook'e!
Šiuo metu sausainių galite nusipirkti bet kurioje parduotuvėje. Šiam skanėstui tenka didelė dalis konditerijos gaminių gamybos. Nuolat atsiranda kažkas naujo, kas sudomina pirkėją ir išlaiko jo dėmesį.

Vienu metu madingi buvo „Oreo” sausainiai. Nors jo populiarumo viršūnė buvo prieš dešimt metų, vis dar atsiranda lentynose naujų saldumynų su šio sausainio skoniu. Atrodė, kad tai tobuliausias sausainis, koks tik galėjo būti išrastas. Tačiau jo recepte nėra nieko sudėtingo. Jį galima pasigaminti net namuose. Tam jums reikės:
- Reikės: 320 g miltų;
- 40 g krakmolo;
- 90 g cukraus pudros;
- 180 g sviesto;
- 1 kiaušinio;
- 1 šaukštelis raugo;
- žiupsnelis druskos.
Sviestą, druską, cukraus pudrą ir krakmolą sumaišykite iki vientisos masės. Po porciją suberkite miltus, supilkite kepimo miltelius ir kruopščiai išminkykite tešlą. Padėkite ją į šaldytuvą 30 minučių. Tada ją išimkite ir iš karto iškočiokite 5 mm storio sluoksniu.

Smulkintuvu padarykite raštą ir iškočiokite tešlą pagal tą raštą.

Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite gabalėlius ant jos. Siųskite į įkaitintą 180 laipsnių temperatūros orkaitę 15 minučių.

Gaunasi labai skanūs ir švelnūs „Oreo” sausainiai be šokolado ir ypatingų įspaudų. Dėl sviesto jie labai minkšti ir daug skanesni nei pirktiniai parduotuvėje.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
