Sekite mus Facebook'e!
Citrininio pyrago istorija prasidėjo Europoje, kur XVIII a. pabaigoje išpopuliarėjo sausainiai su citrinos žievele ir sultimis. Ilgainiui konditeriai pradėjo eksperimentuoti su receptais, ir citrininis pyragas tapo vienu mėgstamiausių desertų.
Skirtingos šalys turi savų šio pyrago gaminimo ypatumų. Pavyzdžiui, Anglijoje citrinų pyragas dažnai ruošiamas su sviestu ir cukraus pudra, o Italijoje – su rikota ir citrinų sirupu.
Šiandien citrinų pyragas išlieka populiarus daugelyje pasaulio šalių. Jis gali būti ir paprastas bei greitai paruošiamas, ir sudėtingas bei išskirtinis.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- Cukrus – 150 g;
- Miltai – 160 g;
- kepimo milteliai – ½ šaukštelio;
- Citrinos žievelė;
- Druska – žiupsnelis.
Kremo ingredientai:
- Pienas – 500 ml;
- Cukrus – 150 g;
- Krakmolas – 50 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Sviestas – 170 g;
- 1 citrinos sultys.
Citrininio pyrago paruošimas:
Į cukrų suberkite citrinos žievelę ir maždaug minutę trinkite ingredientus. Į cukrų įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir plakite mikseriu 5-7 min.
Į purią kiaušinių masę persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite minkštą tešlą. Supilkite tešlą į pergamentu išklotą
kepimo
skardą, išlyginkite paviršių
. Kepkite sausainį 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių. Į puodą supilkite cukrų ir krakmolą, įmuškite kiaušinį ir supilkite citrinos sultis
. Į komponentus supilkite pieną, išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės
.
Perkelkite
kremo pagrindą
į atskirą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti. Mirkymui galite sumaišyti 50 g cukraus su vandeniu ir citrinos sultimis
. Kremui išsukite sviestą iki baltumo. Palaipsniui į sviestą supilkite kremo pagrindą ir išplakite mikseriu.
Biskvitą padalykite į nedidelius pyragaičius, kiekvieną jų pamirkykite sirupe
.
Kiekvieną pyragą aptepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito, taip pat kremu aptepkite pyragų šonus.
Palikite kremą mirkti bent valandą. Kad gražiai atrodytų, kraštus galima nupjauti.
Gausite gražų saldų citrininį tortą. Tortą taip pat galite papuošti citrinos žievele.
