Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Greitas citrinų pyragas: tiesiog tirpsta burnoje. Autoriaus receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Citrininio pyrago istorija prasidėjo Europoje, kur XVIII a. pabaigoje išpopuliarėjo sausainiai su citrinos žievele ir sultimis. Ilgainiui konditeriai pradėjo eksperimentuoti su receptais, ir citrininis pyragas tapo vienu mėgstamiausių desertų.

Skirtingos šalys turi savų šio pyrago gaminimo ypatumų. Pavyzdžiui, Anglijoje citrinų pyragas dažnai ruošiamas su sviestu ir cukraus pudra, o Italijoje – su rikota ir citrinų sirupu.

Šiandien citrinų pyragas išlieka populiarus daugelyje pasaulio šalių. Jis gali būti ir paprastas bei greitai paruošiamas, ir sudėtingas bei išskirtinis.

Biskvito ingredientai:

  • Kiaušiniai – 5 vnt;
  • Cukrus – 150 g;
  • Miltai – 160 g;
  • kepimo milteliai – ½ šaukštelio;
  • Citrinos žievelė;
  • Druska – žiupsnelis.

Kremo ingredientai:

  • Pienas – 500 ml;
  • Cukrus – 150 g;
  • Krakmolas – 50 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Sviestas – 170 g;
  • 1 citrinos sultys.

Citrininio pyrago paruošimas:

Į cukrų suberkite citrinos žievelę ir maždaug minutę trinkite ingredientus. Į cukrų įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir plakite mikseriu 5-7 min.

Į purią kiaušinių masę persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite minkštą tešlą. Supilkite tešlą į pergamentu išklotą

Rekomenduojame:  Jei yra pita, visada gaminu tik taip. Skanūs pietūs arba vakarienė: sultingas pitos patiekalas su mėsa

kepimo

skardą, išlyginkite paviršių

. Kepkite sausainį 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių. Į puodą supilkite cukrų ir krakmolą, įmuškite kiaušinį ir supilkite citrinos sultis

. Į komponentus supilkite pieną, išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės

.

Perkelkite

kremo pagrindą

į atskirą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti. Mirkymui galite sumaišyti 50 g cukraus su vandeniu ir citrinos sultimis

. Kremui išsukite sviestą iki baltumo. Palaipsniui į sviestą supilkite kremo pagrindą ir išplakite mikseriu.

Biskvitą padalykite į nedidelius pyragaičius, kiekvieną jų pamirkykite sirupe

.

Kiekvieną pyragą aptepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito, taip pat kremu aptepkite pyragų šonus.

Лимонный торт на скорую руку: просто тает во рту. Авторский рецепт

Palikite kremą mirkti bent valandą. Kad gražiai atrodytų, kraštus galima nupjauti.

Лимонный торт на скорую руку: просто тает во рту. Авторский рецепт

Gausite gražų saldų citrininį tortą. Tortą taip pat galite papuošti citrinos žievele.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *