Sekite mus Facebook'e!
Manoma, kad pirmasis biskvitas atsirado Italijoje, kur viduramžiais išpopuliarėjo saldūs kepiniai su cukrumi, medumi ir prieskoniais
. Tačiau biskvitinė tešla buvo žinoma ir kitose Europos šalyse. Pavyzdžiui, Anglijoje biskvitiniai pyragaičiai buvo jūreivių mitybos raciono dalis, nes ilgai negedo ir gerai malšino alkį.
Biskvitiniai pyragaičiai greitai išpopuliarėjo dėl savo subtilaus skonio ir oro konsistencijos
.
Laikui bėgant šių pyragų receptai tapo įvairesni. Į tešlą buvo dedama įvairių ingredientų, pavyzdžiui, vaisių, uogų, riešutų, taip pat prieskonių ir prieskoninių žolelių. Taip atsirado daug naujų skonių ir derinių
. iškepkime paprastą biskvitinį pyragą namuose.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušinis – 4 vnt;
- cukraus – 220 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilinio cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- pieno – 200 ml;
- augalinis aliejus – 200 ml;
- miltai – 400 g;
- raugo – 15 g.
Įdaro ingredientai:
- Varškė – 400 g;
- cukrus – 100 g;
- kiaušinis – 2 vnt;
- krakmolo – 2 valg.
Biskvito paruošimas:
Kiaušinius įmuškite į dubenį, suplakite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Plaktuvu sumaišykite kiaušinių masę su pienu ir augaliniu aliejumi
. Į pieno ir kiaušinių masę palaipsniui supilkite miltus, suberkite kepimo miltelius ir išminkykite skystą tešlą. Tešlą supilkite į pergamentu išklotą kepimo formą.
Įdarui į varškę įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir krakmolą ir gerai išmaišykite. Šaukštu dėkite įdaro salas ant tešlos
. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Iškepusį pyragą galite apibarstyti cukraus pudra. Prieš siųsdami pyragą į orkaitę, į jį taip pat galite įberti uogų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
