Sekite mus Facebook'e!
Burokėliai mūsų šalyje žinomi nuo X amžiaus. Matyt, ši daržovė augo kartu su ropėmis, todėl buvo ruošiama atitinkamai. Nežinia, ar iš burokėlių buvo gaminamos košės ir kiti garnyrai. Tačiau ši daržovė padarė nemažą įtaką žmonėms, kol dar nebuvo palikusi valstybės. Burokėlių
atvežė kunigaikščiai iš Konstantinopolio
.
Tuomet ši daržovė buvo tikra mada piliečių gastronomijos pasaulyje.
Žinoma, XXI amžiuje neverta virti burokėlių košės. Geriau sužinosime, kaip pasigaminti skanių žiemos salotų imunitetui pakelti.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – 500 g;
- cukraus – šaukštelis;
- vištų kiaušiniai – 2 vnt;
- obuolių sidro acto – valgomasis šaukštas;
- svogūnas – 70 g;
- krapų – ryšulėlis;
- marinuoti agurkai – 80 g;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- silkė – vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- majonezo – 2 šaukštai. litrai;
- medaus garstyčių – šaukštelis.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius išvirkite, kol suminkštės, kietai išvirkite kiaušinius, o silkę išvalykite nuo odos, galvos, žiaunų ir vidurių. Taip pat pašalinkite iš žuvies kaulus, palikdami tik pliką filė
. Burokėliai pašalinami nuo odos ir supjaustomi ant vidutinio dydžio tarkos.
Svogūnai supjaustomi ketvirčiais žiedų, dubenėlyje sumaišomi su actu ir cukrumi
. Marinuoti agurkai supjaustomi ketvirčiais griežinėlių ir sudedami į burokėlius
.
Silkę supjaustyti plonais griežinėliais, o virtus kiaušinius – nedideliais kubeliais.
Šinkuoti krapus, siųsti į burokėlių masę visus anksčiau supjaustytus produktus ir iš acto išspaustą svogūną.
Užpilkite salotas garstyčiomis ir majonezu, pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais
. Belieka komponentus gerai išmaišyti ir mėgautis burokėlių salotomis.
Tai geras pakaitalas ilgai ruošiamai silkei po kailiu.
