Sekite mus Facebook'e!
Kiaušinių ir svogūnų pyragai daugeliui asocijuojasi su namais, prisiminimais apie močiutę ir mamą, šiltais vakarais prie stalo.
Kiekviena šeima turi savo ypatingą šių pyragų receptą. Jie būna labai skirtingi, bet visada gardūs ir sotūs.
Šių pyragų privalumas – jų paprastumas ir kartu nepakartojamas skonis.
Kiaušiniai suteikia pyragams švelnią, kreminę tekstūrą, todėl įdaras yra sotus, bet ne sunkus. Svogūnai suteikia šviežumo ir sultingumo.
Kiaušinių ir svogūnų pyragėliai – puikus maistas kelionėms. Juos patogu pasiimti su savimi ir greitai užkąsti.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 700 g;
- Kefyras – 500 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – 2 šaukšteliai;
- Augalinis aliejus – 2 valg;
- Soda – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Virtus kiaušinius – 8 vnt;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- Sviestas – 30 g;
- Druska – ½ šaukštelio.
Svogūnų ir kiaušinių paplotėlių paruošimas:
Kiaušinį sumaišykite su druska, supilkite kefyrą ir sumaišykite sudedamąsias dalis. Į mišinį dalimis suberkite miltus ir sodą, išminkykite minkštą ir elastingą tešlą
. Į tešlą
supilkite
augalinį aliejų ir toliau minkykite, kol tešla taps vientisa ir nelipni. Palikite tešlą po celofanu 10-15 minučių.
Įdarui susmulkinkite žaliąjį svogūną ir kubeliais supjaustykite kietai virtus kiaušinius. Į kiaušinius ir svogūnus sudėkite sviestą, įberkite druskos ir išmaišykite
. Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 14 vienodų dalių, jas suapvalinkite. Suktinukus iškočiokite į nedidelius plonus pyragėlius ir sudėkite į juos įdarą
. Uždenkite įdarą tešloje, suvyniokite jį į vidų.

Keptuvėje įkaitinkite 200 ml augalinio aliejaus ir sudėkite į jį paplotėlius.
5-6 min. kepkite paplotėlius iš abiejų pusių.

Dėkite kepsnelius ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius.

Kepti paplotėliai su kiaušiniu ir žaliaisiais svogūnais yra skanūs.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


