Sekite mus Facebook'e!
Vienas paprasčiausių ir greičiausių pusryčių receptų: cukinijų pica arba kiaušinių blyneliai su pomidorais ir žolelėmis, nors priedų galite pasigaminti įvairių pagal savo skonį.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- cukinijų, 1 vnt;
- kiaušinių, 5 vnt;
- druskos, pipirų;
- grietinės, 2 šaukštai;
- sviesto, 15 g;
- žolelės;
- pomidoras, 1 vnt;
- sūris, 100 g.
Gaminimo procesas
Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite, sumaišykite ir palikite 5 min.
Kiaušinius suplakite plaktuvu iki vientisos masės
. Į kiaušinių masę supilkite grietinę ir išmaišykite
. Cukinijų masę gerai išspauskite ir sudėkite į kiaušinių masę.
Smulkiai supjaustome žalumynus ir taip pat sumaišome su kiaušiniais ir cukinija, gerai išmaišome.
Pomidorus supjaustome apskritimais, sūrį supjaustome griežinėliais arba sutarkuojame stambia tarka.
Keptuvę patepame sviestu ir supilame dalį masės, išdėliojame pomidorų apskritimus, ant kurių dedame sūrio griežinėlius arba pabarstome tarkuotu sūriu
.
Uždengiame dangčiu ir kepame ant silpnos ugnies apie 8 min.
Taip iškepame visus blynus ir patiekiame su įvairiais padažais, salotomis, skrebučiais.
Paprastą, bet sotų ir apetitą žadinantį patiekalą galite paįvairinti mėgstamais įdarais
.
Kad blyneliai neišeitų pernelyg šiurkštūs, rinkitės cukinijas arba jaunas cukinijas – jose beveik nėra sėklų, dėl kurių tarkuotų cukinijų masė būna šiek tiek kieta.
