Sekite mus Facebook'e!
Kiaušinių ir svogūnų pirožki yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių rusų virtuvės patiekalų, tapęs tikra klasika. Šie pirožki garsėja nuostabiu minkštos tešlos ir sotaus, sotaus įdaro, kurį sudaro virti kiaušiniai ir kepti svogūnai, deriniu. Jie dažnai asocijuojasi su namų jaukumu ir šiluma.
Pyragaičių su kiaušiniais ir svogūnais gaminimas yra ne tik skanus, bet ir labai paprastas procesas.
Tešla gali būti sluoksniuota, mielinė arba nerauginta, todėl galima eksperimentuoti su tekstūra ir skoniu. Įdarą, kurį sudaro kiaušiniai ir svogūnai, galima papildyti prieskoninėmis žolelėmis, pavyzdžiui, krapais arba petražolėmis, kurios patiekalui suteikia ypatingo gaivumo ir skonio.
Tradiciškai pyragėliai gali būti kepami arba skrudinami, todėl gaminimo būdą galite pasirinkti pagal savo pageidavimus
.
Sudedamosios dalys:
- kefyras – 200 ml;
- kiaušinis – 1 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – 2 šaukšteliai;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- miltai – 350 g;
- kepimo soda – 1/4 šaukštelio.
Įdaro ingredientai:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- ryžiai – 120 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- druskos – ⅓ šaukštelio druskos.
Kiaušinių ir svogūnų pyragėlių paruošimas:
Į dubenį su kefyru supilkite druską, cukrų, suplaktą kiaušinį ir kruopščiai išmaišykite
. Į mišinį persijokite miltus ir sodą, užminkykite elastingą ir šiek tiek lipnią tešlą
. Ant tešlos
supilkite
augalinį aliejų ir toliau minkykite, kol tešla taps vientisos tekstūros
.
Toliau minkykite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir
palikite tešlą šiltai po celofanu 10-15 minučių. Įdarui kietai virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, svogūną smulkiai supjaustykite, ryžius išvirkite iš anksto.
Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną, kol taps šviesiai auksinės spalvos.
Sudėkite jį kartu su ryžiais prie kiaušinių, supjaustykite žaliąjį svogūną, pasūdykite ir išmaišykite.
Padalykite tešlą į 16 vienodų dalių, iš kiekvienos dalies rankomis suformuokite nedidelį paplotėlį
. Į kiekvieną paplotėlį įdėkite įdaro ir užspauskite vidų.
Keptuvėje įkaitinkite 500 ml augalinio aliejaus ir šaukštu į apačią į jį dėkite paplotėlius
. Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Pyragėliai skaniausi su kiaušinio ir svogūno įdaru. Šis pyragėlių receptas tinka ir kitiems įdarams, pavyzdžiui, mėsos, kopūstų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
