Sekite mus Facebook'e!
Įvairiuose konditerijos fabrikuose dabar dideliais kiekiais gaminami tortai. Dauguma šių fabrikų yra monopoliniai, todėl paprastiems konditeriams labai sunku.
Faktas yra tas, kad fabrikai tortus gamina dideliais kiekiais. Tik pagalvokite apie parduotuvių lentynas su tortais. Tačiau fabrikų tortai nėra tokie individualūs kaip konditerijos autorių tortai. Be to, autoriniuose tortuose kompetentingiau ir pagarbiau įvaldyti požiūriai į įdarus ir kitus desertui ruošti skirtus produktus.
Autoriniai tortai yra labai brangūs, o gamykliniai tortai per daug saldūs ir saldūs. Verta išmokti virtuvėje kurti gardžius naminius tortus.
Pyragų tešlos ingredientai:
- Pienas 360 ml;
- kondensuotas pienas – 540 g;
- miltai – 540 g;
- druskos – 3 žiupsneliai;
- rauginimo medžiagos – 20 g.
Kremo ingredientai:
- Pienas 3,2 % – 500 ml;
- cukraus – 160 g;
- kukurūzų krakmolas – 55 g;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- sviestas – 150 g.
Pyrago paruošimas:
Į dubenį su kondensuotu pienu supilkite pieną ir išmaišykite, tada supilkite iš anksto persijotus miltus. Į miltus suberkite druską ir kepimo miltelius ir užminkykite šiek tiek tirštą biskvito tešlą.
Kepimo skardą išklokite pergamentu, supilkite tešlą ant dugno ir išlyginkite paviršių. Biskvitus kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol jie bus paruošti
. Norėdami paruošti kremą, į puodą su pienu supilkite cukrų, kukurūzų krakmolą ir vanilinį cukrų, išmaišykite ir užvirinkite. Kai kremas sutirštės ir pradės burbuliuoti, energingai maišykite. Kai kremas
bus nukeltas nuo ugnies, nuolat maišykite, kol nustos burbuliuoti. Uždenkite kremo pagrindą maistine plėvele ir atvėsinkite.
Sausainius padalykite į dvi lygias dalis, pašalinkite nelygius kraštus. Padalykite sausainius skersai į plonesnius pyragėlius.
Minkštą grietinėlę kartu su kreminiu pagrindu plakite mikseriu apie 3 minutes.
Kiekvieną pyragą
aptepkite
kremu, sudėkite pyragus vieną ant kito, kad gautųsi tortas. Aptepkite
pyrago šonus ir viršų, šonus uždenkite susmulkintais sausainių likučiais. Palikite tortą šaldytuve 2-3 valandoms.
Šį tortą galite papuošti saldumynais, uogomis.
Gaunasi didelis 3,5 kg tortas visai šeimai.
