Sekite mus Facebook'e!
Varškė yra vienas iš naudingų ingredientų, kuriuos žmonės dažnai naudoja įvairiems desertams ir kitiems patiekalams gaminti. Tačiau ne visi pasaulio gyventojai pripažįsta varškę. Pavyzdžiui, Azijoje varškę naudoti nėra įprasta. Daugelis kinų ir japonų varškę, jogurtą ir grietinę laiko baisaus skonio produktais. Todėl šių šalių parduotuvių lentynose varškę ir grietinę retai pamatysite
. Europos ir NVS šalių gyventojai, priešingai, dievina varškę ir kitus pieno produktus. Tai istoriškai susiję su kultūra ir tradicijomis. Net europiečiai varškės deda į kepinius .
Išsikepkime skanių skonio varškės bandelių
.
Ingredients:
- Varškė – 200 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 50 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Vanilinio cukraus – 10 g;
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- Miltai – 180 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Paruošimas:
Išplakite klasikinį ir vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir išplakite mikseriu iki vientisos masės. Į varškės masę supilkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Pabarstykite stalą miltais ir toliau minkykite tešlą ant stalo. Padalykite tešlą į 10 vienodų dalių ir suformuokite rutuliukus.
Iš kiekvieno tešlos kamuoliuko padarome ryšulėlius, kuriuos supiname į pynes.
Tešlos pynes dedame ant
kepimo
skardos ir patepame pienu
. 25 minutes kepame 180 laipsnių temperatūroje.
Iškepus galima sumaišyti cinamoną su cukrumi, patepti bandeles sviestu ir pamirkyti mišinyje.
Gausite saldžias, kvapnias ir minkštas bandeles iš varškės.
