Sekite mus Facebook'e!
Kiekviena namų šeimininkė turi bent vieną greitą sausainių receptą, kurį gali panaudoti atvykus svečiams. Tačiau jei nežinote, kaip iškepti greičiausius, burnoje tirpstančius sausainius, būtinai peržiūrėkite šį receptą.
Sudedamosios dalys:
- 200 g sviesto,
- 150 g cukraus,
- vanilinas,
- druska,
- 2 kiaušiniai,
- 400 g miltų,
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.
Paruošimas:
Paimkite 200 gramų sviesto, 150 gramų cukraus ir šiek tiek vanilino. Galima pakeisti vaniliniu cukrumi.
Įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite. Galite naudoti maišytuvą. Tada įmuškite vieną kiaušinį ir vieną trynį. Dar kartą viską gerai išmaišykite maišytuvu. Mišinys turi būti vientisas, o cukrus turi ištirpti.
Dabar suberkite 400 gramų miltų ir vieną arbatinį šaukštelį kepimo miltelių. Viską atsargiai išmaišykite. Mišinys turi būti labai elastingas.
Laikas kepti sausainius. Jie gali būti bet kokios formos. Paprasčiausias būdas, žinoma, yra susukti sausainius į rutuliukus. Dabar kiekvieną rutuliuką po vieną pamirkykite pirmiausia į kiaušinio baltymą, o paskui į cukrų.

Sudėkite sausainius ant kepimo skardos. Kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje 25 minutes. Skanaus.

Šie sausainiai tiesiogine prasme tirpsta burnoje ir atrodo daugiau nei patraukliai. Dar viena įdomi savybė – cukrus visada suteikia jiems ypatingo traškumo ir gražaus blizgančio plutelės (dėl kiaušinių baltymų).
Nepamirškite ir vanilės, kuri suteikia nuostabų aromatą!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


