Sekite mus Facebook'e!
Moliūgas yra daugelio naudingų mikroelementų šaltinis. Todėl valgyti moliūgus yra gana svarbu. Tačiau daugelis žmonių randa daugybę priežasčių, dėl kurių moliūgų neįtraukia į savo racioną. Pavyzdžiui, dėl skonio ar sunkumų ruošiant šią daržovę
. Tačiau rudenį moliūgą geriau įtraukti į savo mitybos režimą. Rudenį ši daržovė tampa dar naudingesnė, nes sugeria visas gamtos teikiamas gėrybes
. Tikriausiai nežinote, kaip galima skaniai paruošti moliūgą. Tuomet verta atsiversti receptų knygas. Vienoje iš amerikietiškų knygų aprašoma, kaip pasigaminti moliūgų pyragą.
Moliūgų pyrago tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Cukrus – 40 g;
- Druskos – žiupsnelis;
- Pienas – 250 ml;
- Vanilės aromatas – 7 lašai;
- ryžių miltai – 150 g;
- kepimo milteliai – šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Moliūgas – 650 g;
- sultenės – 100 g;
- Sviestas – 10 g.
Moliūgų pyrago paruošimas:
Išvalykite moliūgą nuo odelės ir vidaus, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite moliūgą į puodą ir užpilkite vandeniu, užvirkite ant didelės ugnies
, nepamirškite moliūgo pasūdyti, užvirus virkite po dangčiu 10 minučių. Sultenes užpilkite verdančiu vandeniu ir 10 minučių palaukite, kol suminkštės
. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir cukrų, supilkite pieną. Į mišinį įberkite vanilės aromato ir išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite skystą tešlą
. Išpilkite moliūgų vandenį, pyrage neturi likti vandens. Kepimo formą ištepkite sviestu, ant dugno išdėliokite moliūgo gabalėlius. Nusausinkite sultenes, sudėkite jas ant moliūgų sluoksnio
. Moliūgų įdarą užpildykite tešla, ant viršaus sudėkite likusius moliūgų gabalėlius.


Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.

Gausite puikų minkštą moliūgų pyragą be glitimo. Pyragui galite naudoti bet kokius kitus miltus, tačiau ryžių miltai yra sveikesni.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


