Sekite mus Facebook'e!
Graikiškas cukinijų pyragas – tradicinis graikų virtuvės patiekalas, paprastai ruošiamas vasarą ir rudenį, kai cukinijos prinoksta. Tai sotus ir skanus patiekalas, kuris gali būti tiek pagrindinis patiekalas, tiek garnyras
. Graikiškas cukinijų pyragas turi turtingą istoriją ir yra Graikijos kultūros paveldo dalis. Jis atspindi nacionalinės virtuvės ypatumus ir yra paprastų ingredientų derinys, sukuriantis unikalų skonį.
Produktų derinys suteikia pyragui švelnią tekstūrą ir sodrų skonį.
Jį galima patiekti karštą arba šaltą, todėl tai universalus patiekalas bet kokiai progai.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: svogūnai – 2 vnt;
- cukinijos – 1 kg;
- raudonėlis – 10 g;
- Druska – ½ valgomojo šaukšto;
- Jogurtas – 250 ml;
- Kiaušiniai – 6 vnt;
- Miltai – 150 g;
- kepimo milteliai – 10 g;
- petražolių – ryšulėlis;
- Fetaksos sūris – 250 g;
- Saldžioji paprika – 1 šaukštelis.
Graikiško pyrago paruošimas:
Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, apkepkite jį keptuvėje augaliniame aliejuje. Cukiniją supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite prie svogūnų, pasūdykite. Susmulkinkite raudonėlį, suberkite jį į cukiniją, išmaišykite ir pakepinkite
. Dubenyje su jogurtu išplakite kiaušinius mikseriu iki vientisos masės. Į masę supilkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tirštą tešlą. Susmulkinkite
petražoles, sudėkite jas į tešlą kartu su pakepintomis cukinijomis ir išmaišykite. Į tešlą suberkite fetos sūrį, dar kartą išmaišykite ir supilkite į pergamentu išklotą kepimo skardą
, išlyginkite tešlos paviršių ir pabarstykite paprikomis
.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Rezultatas – kvapnus pyragas su žalumynais ir cukinijomis. Sūris šiam pyragui suteikia ypatingą skonį, todėl jis valgomas akimirksniu.
