Sekite mus Facebook'e!
Obuolių uogienė gaunasi tiesiog gintarinė, panaši į medų – obuolių gabaliukai skaidrūs ir tankūs. Uogienė puikiai tinka kaip kepinių įdaras, kaip priedas prie desertų ir pyragų.
Ingredientai:
obuoliai, 1,5 kg;
soda, 3 šaukšteliai;
vandens, 3 l.
Sirupui:
vanduo, 200 ml;
cukrus, 800 g;
citrinos sulčių, 2 v.š
Paruošimas:
Visada šiai uogienei imu kietus obuolius, tada gabalėliai išeina tankūs.
Puode sumaišykite vandenį su soda.
Obuolius supjaustome daržovių pjaustykle arba smulkiais gabalėliais peiliu.
Obuolius supilkite į vandenį ir soda ir palikite 1 val. Šis etapas leis obuolių gabalėliams išlaikyti formą virimo metu .
Sirupui sumaišyti cukrų, citrinos sultis ir vandenį, užvirus pavirti 5 min.
Obuolių skilteles išimti iš vandens ir sodos, nuvarvėti ir supilti į švarią keptuvę, užpilti karštu sirupu, uždengti keptuvę dangčiu ir palikti per naktį kambaryje.
Ryte keptuvę statykite ant viryklės, užvirus pavirkite 5 minutes ir palikite atvirą 8 val.
Virkite dar 5 minutes po užvirimo, 8 valandas atvėsinkite ir paskutinį kartą virkite 5 minutes.
Uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti.
Saugome rūsyje arba sandėliuke.
Mano šeima labai mėgsta šią uogienę su blynais, blynus ir blynus, dažnai gaminu pyragus ir spurgas su šiuo įdaru.
Gero apetito!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
