Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gintaro obuolių uogienė pagal močiutės receptą „žiema jo neužtenka”!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Obuolių uogienė gaunasi tiesiog gintarinė, panaši į medų – obuolių gabaliukai skaidrūs ir tankūs. Uogienė puikiai tinka kaip kepinių įdaras, kaip priedas prie desertų ir pyragų.

Ingredientai:

obuoliai, 1,5 kg;
soda, 3 šaukšteliai;
vandens, 3 l.

Sirupui:
vanduo, 200 ml;
cukrus, 800 g;
citrinos sulčių, 2 v.š

Paruošimas:

Visada šiai uogienei imu kietus obuolius, tada gabalėliai išeina tankūs.

Puode sumaišykite vandenį su soda.

Obuolius supjaustome daržovių pjaustykle arba smulkiais gabalėliais peiliu.

Obuolius supilkite į vandenį ir soda ir palikite 1 val. Šis etapas leis obuolių gabalėliams išlaikyti formą virimo metu .

Sirupui sumaišyti cukrų, citrinos sultis ir vandenį, užvirus pavirti 5 min.

Obuolių skilteles išimti iš vandens ir sodos, nuvarvėti ir supilti į švarią keptuvę, užpilti karštu sirupu, uždengti keptuvę dangčiu ir palikti per naktį kambaryje.

Ryte keptuvę statykite ant viryklės, užvirus pavirkite 5 minutes ir palikite atvirą 8 val.

Virkite dar 5 minutes po užvirimo, 8 valandas atvėsinkite ir paskutinį kartą virkite 5 minutes.

Uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti.

Rekomenduojame:  Skanus ir paprastas: su minimaliu ingredientų kiekiu. Šiuos sausainius gaminsite kasdien

Saugome rūsyje arba sandėliuke.

Mano šeima labai mėgsta šią uogienę su blynais, blynus ir blynus, dažnai gaminu pyragus ir spurgas su šiuo įdaru.

Gero apetito!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.