Sekite mus Facebook'e!
Kartais kai kuriuos organus laikome svarbesniais už kitus, nes jie atlieka reikšmingesnę funkciją organizme. Todėl manome, kad rūpintis širdimi ar plaučiais yra daug tinkamesnė.
Tačiau turime patikslinti, kad kiekvienas organas atlieka gyvybiškai svarbų vaidmenį mūsų organizme, todėl kiekvienam iš jų reikia ypatingos priežiūros.
Šiuo atveju pabrėšime kepenų svarbą ir kaip jūs galite būti naudingi savo sveikatai.
Kai sugenda vienas organas, paveikiamas visas mūsų kūnas – kepenys, inkstai ar širdis, nes jie visi prisideda prie bendro mūsų kūno funkcionavimo.
Mes išmokysime jus, kaip rūpintis kepenų sveikata, kad jos nebūtų pažeistos.
Šie gėrimai gali išvalyti kepenis ir pagerinti jų funkciją.
Kepenys yra atsakingos už toksinų šalinimą iš kraujo, todėl, kai jos netinkamai veikia, galime susidurti su daugybe problemų, kurias sukelia toksiškų junginių ir atliekų kaupimasis. Taip pat galime sirgti riebalinėmis kepenimis, hepatitu ir ciroze.
Kepenys geba pačios save išgydyti, tačiau kai mūsų mityba nesveika, šis procesas komplikuojasi, nes yra sudėtingų junginių, kurių negalima perdirbti, pavyzdžiui, alkoholiniai gėrimai, saldumynai ir nesveikas maistas.

Tokiais atvejais turime apsvarstyti gydymo metodus, kurie pagerina ir palengvina procesą, kuriuos aptarsime toliau:
• Ramunėlių arbata: pasigaminkite ramunėlių arbatos ir gerkite ją prieš miegą – ji padės geriau miegoti, išvalyti storąją žarną ir pagerinti kepenų veiklą.
• Imbiero ir citrinos vanduo: supjaustykite imbiero gabalėlį ir įmaišykite pusę citrinos, užvirinkite vandenį ir suberkite abu ingredientus, virkite ant silpnos ugnies penkias minutes ir leiskite atvėsti. Dvi savaites kiekvieną vakarą gerkite po puodelį šios priemonės.
• Avižiniai dribsniai: puodelį avižinių dribsnių pamirkykite septynias valandas, tada nukoškite ir sutrinkite trintuvu su šaukštu cinamono ir stikline vandens. Gerkite šią šiltą priemonę kiekvieną vakarą – avižiniuose dribsniuose esančios skaidulos pagerins visus jūsų virškinimo sistemos procesus.
Laikykitės bet kurios iš šių priemonių ir pajusite skirtumą.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

