Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Geriausios konservavimo dienos rugpjūtį: kada konservuoti pagal mėnulio kalendorių, kad būtų 100 kartų skaniau

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Rugpjūtis – pats derliaus nuėmimo sezono įkarštis. Šiuo metu turguose ir parduotuvėse gausu daržovių ir vaisių: pomidorų, agurkų, paprikų, slyvų, obuolių, cukinijų, baklažanų, moliūgų. Jų kainos krenta, o vaisiai kuo labiau prinokę – idealiai tinka konservavimui ir šaldyti. Kad rauginti agurkai, uogienės, uogienės ir kompotai visą žiemą džiugintų savo skoniu ir „nesprogtų“ stiklainiuose, svarbu atsižvelgti ne tik į receptą, bet ir į mėnulio kalendorių. Daugiau skaitykite medžiagoje.

Mėnulio kalendorius ir jo išsaugojimas

Patyrusios namų šeimininkės jau seniai pastebėjo, kad mėnulio fazės veikia maisto laikymo procesus. Pavyzdžiui:

  • Mažėjančio mėnulio metu daržovės ir vaisiai yra tankesni ir ilgiau išsilaiko.
  • Augančio mėnulio metu maisto produktai geriau sugeria marinato, prieskonių ir sirupo aromatą.
  • Jaunaties ir pilnaties dienomis skysčiai gali elgtis nestabiliai, todėl stiklainiai gali „sprogti“ ir nukentėti preparatų skonis.

Geriausios derliaus nuėmimo dienos rugpjūtį

Pagal mėnulio kalendorių geriau planuoti darbą su tokiais produktais:

Rauginti kopūstai:

  • Nedelsiant naudoti: rugpjūčio 3, 4, 5, 6, 7, 31 d.
  • Žiemai: rugpjūčio 13, 14, 15, 16 d.
Rekomenduojame:  Patikrinti metodai, kurie padės greitai atsikratyti musių iš virtuvės

Daržovių ir vaisių šaldymas (kompotams, pyragams, apkepams, troškiniams): rugpjūčio 3, 4, 5, 31 d.

Sūdyti ir marinuoti produktai, uogienės ir uogienės : rugpjūčio 13, 14, 21, 22 d.

Surinkimas saugojimui be perdirbimo (moliūgai, obuoliai, grybai): rugpjūčio 3–8, 26, 27, 31 d.

Vengtinos dienos : rugpjūčio 9, 10–12, 19, 20, 23–25 d. Šiomis dienomis konservavimas dažnai nepavyksta.

Neutralios dienos : rugpjūčio 1, 2, 8, 17, 18, 26–30 d. Mėnulis neturi stiprios įtakos.

Ką reikėtų saugoti rugpjūtį

Rugpjūtis – aktyvaus gamtosaugos metas:

  • Pipirai (aštrūs ir salotiniai) – lecho, padažai, salotos.
  • Arbūzas ir melionas – uogienės, uogienės, marinuoti gabalėliai.
  • Agurkai ir pomidorai – paskutinė galimybė apsirūpinti ateičiai už mažą kainą.
  • Jaunos morkos – užkandžiai, padažai, marinatai.
  • Slyvos ir kriaušės – uogienė, drebučiai, konservuoti gabalėliai sirupe.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.