Sekite mus Facebook'e!
Sakoma, kad kai samdomi virėjai, jų prašoma virti ne foie gras ar kepsnį, o kiaušinienę. Šis paprastas patiekalas gali parodyti jūsų kulinarinius įgūdžius, o tuo pačiu yra puikūs pusryčiai, kuriuose derinami baltymai, riebalai ir angliavandeniai.
Norėdami pagaminti puikią kiaušinienę, turite žinoti keletą paprastų gudrybių.
Pasirinkite tinkamus ingredientus
Norėdami tobulo omleto, daugelis žmonių naudoja kiaušinius, prieskonius ir pieną, tačiau virėjai rekomenduoja į mišinį įpilti šiek tiek grietinėlės. Taigi omletas taps lengvas, erdvus ir gerai iškils.
Venkite augalinio aliejaus
Norėdami tobulai kepti kiaušinienę keptuvėje, rinkitės sviestą, o ne augalinį aliejų. Dėl to patiekalas bus sultingesnis ir aromatingesnis.
Negalima kepti
Taip, jūs negirdėjote! Puikus glajus išeis, jei stipriai įkaitinsite keptuvę su aliejumi, išmušite kiaušinius ir iškart nukelsite nuo ugnies. Vos per dvi minutes gausite tobulos konsistencijos kiaušinienę su skystu centru ir elastingu baltymu.
Įrankis
Dažniausiai kiaušinienė iš keptuvės išimama medinėmis mentelėmis, tačiau kulinarai kiaušinienei virti siūlo naudoti tik gumines.
Indą nukelkite nuo ugnies beveik paruoštą
Virėjai mano, kad kiaušinienė turi būti pašalinta nuo karšto paviršiaus, kai ji yra pagaminta 90 proc. Produkto skleidžiama šiluma padės jam pasiekti lėkštę.
Pagardinkite druska
Ryškus trynys yra pagrindinis skanaus glaisto bruožas, tačiau profesionalai mano, kad druskos grūdeliai gali sugadinti jo išvaizdą ir skonį. Todėl gamindami sūdykite tik baltymus.
Į dubenį sumuškite kiaušinius
Taip išvengsite rizikos, kad trūkstamas produktas pateks į keptuvę, o tryniai neišsiskleis.
Apverskite
Tobulos kiaušinienės paslaptis – jas apversti. Kepkite iš abiejų pusių po minutę ar pusę minutės (viskas priklauso nuo temperatūros, kurioje kepsite): taip baltymai iškeps tolygiai ir visiškai, o trynys įgaus malonią auksinę spalvą, liks šiek tiek. skystis viduje.
