Sekite mus Facebook'e!
Rekomenduojame bent kartą paragauti marinuotų svogūnų ir paprikų, kurios net Tbilisyje laikomos puikiu šašlyko priedu. Medus ir įvairūs prieskoniai suteikia daržovėms saldų, šiek tiek aštrų skonį, puikiai papildantį mėsos aromatą. Svogūnai ne tik suteikia gaivumo, bet ir padeda subalansuoti sodrų sudėtingesnių patiekalų skonį, todėl jie tampa harmoningesni.

Sudedamosios dalys:
1 litras vandens
100 gramų granuliuoto cukraus
35 gramai juodųjų pipirų
10 kvapiųjų
pipirų žirnelių 0,5 arbatinio šaukštelio kalendros sėklų
40 gramų medaus
150 mililitrų acto
3 dideli svogūnai
3 skiltelės česnako
ryšelis krapų
1-2 paprikos
1-2 aitriosios paprikos
augalinis aliejus (10-15 mililitrų)
Paruošimas:
Pirmiausia užvirinkite litrą vandens ant viryklės. Užvirus, suberkite cukrų ir maišykite, kol visiškai ištirps. Tada suberkite juoduosius ir kvapiuosius pipirus, kalendros sėklas ir medų, nuolat maišydami, kol medus ištirps. Tada vėl užvirinkite mišinį ir įpilkite acto, išjungdami ugnį.

Svogūną supjaustykite maždaug pusės centimetro storio pusžiedžiais, kad marinato skonis išliktų. Į stiklainį sudėkite pirmąjį svogūnų sluoksnį, tada sudėkite smulkintą česnaką ir krapus. Tada supjaustykite papriką ir aitriąją papriką ir sudėkite juos į stiklainį.

Pakartokite sluoksnius, pakaitomis dėdami svogūnus ir paprikas, ir galiausiai įpilkite augalinio aliejaus. Nukoškite marinatą, kad pašalintumėte prieskonius, ir supilkite jį į paruoštus stiklainius, sandariai supakuodami turinį. Užsandarinkite stiklainius dangteliais ir leiskite jiems atvėsti.

Šis užkandis puikiai dera net su garnyrais.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

