Sekite mus Facebook'e!
Iš dviejų rūšių mėsos – kiaulienos ir jautienos – dešra gaunama labai sultinga, minkšta ir skani.
Paruošti reikės šių ingredientų:
– kiaulienos, 3 kg;
– jautienos, 1,5 kg;
– česnako, 3 galvos;
– čiobrelių, 1 valgomasis šaukštas
; – paprikos, 2 valgomieji šaukštai
; – kajeno pipirų,
1
valgomasis šaukštas
; – pipirų, 1 valgomasis šaukštelis
; – druskos, stambios pagal skonį; – kvapiųjų pipirų,
pusė valgomojo šaukštelio
; – kiaulienos žarnų arba dešros apvalkalo
.
Paruošimo eiga
Jei imsite kiaulienos žarnas, jas kruopščiai nuplaukite.
Mėsą supjaustykite gabaliukais ir susmulkinkite mėsmale, pagardinkite visais prieskoniais ir druska pagal skonį, supilkite pusę vandens ir gerai išmaišykite faršą.
Jei į mėsą nedėsite lašinių, tuomet, kad dešra nebūtų sausa, įdėkite kelis šaukštus grietinėlės arba naminės grietinės.
Išmaišykite rankomis ir įdėkite į šaldytuvą per naktį
. Mėsa užpildykite žarnas arba apvalkalą, ne per daug tampydami, bet ir ne per laisvai.
Dešreles galite kepti bet kaip – kepti keptuvėje arba orkaitėje, kol bus paruoštos, galite virti vandenyje.
Darykite taip, kaip jums patinka
.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
