Sekite mus Facebook'e!
Orkaitėje kepta žuvis būna labai skani ir sveika. Mėsa išsaugo visas maistingąsias medžiagas, išlieka sultinga ir prisotinta marinato skonio.

Skumbrė turi daug baltymų, vitamino D ir B12. Joje taip pat yra jodo, fosforo, kalio, natrio ir fluoro. Todėl įtraukę šią žuvį į savo kasdienį valgiaraštį pastebėsite, kaip pagerėja imunitetas, širdis ir sustiprėja kaulai. Jei nenorite vargti gamindami žuvį, išbandykite šį receptą.
Jam reikia:
- Reikės: 2 skumbrių;
- 1 citrinos;
- 4 šakelių čiobrelių;
- 1 aitriosios paprikos;
- 3 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus;
- 3 šaukštai sojų padažo;
- 1 šaukštelis garstyčių sėklų;
- ½ šaukštelio druskos;
- 4 kadagiai.
Į dubenį supilkite augalinį aliejų, sojų padažą. Į skystį sudėkite garstyčias, grūstus pipirus, česnaką. Citriną supjaustykite apskritimais ir išdėliokite juos ant formos dugno. Ant viršaus uždėkite čiobrelių šakelių. Kadagius susmulkinkite trintuve ir užpilkite ant marinato.
Žuvį nulupkite, išdarinėkite, išimkite pelekus ir kruopščiai nuplaukite. Padarykite nedidelius pjūvius per keterą. Marinatu įtrinkite skerdenos šonus ir vidų. Dėkite ant citrinos griežinėlių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Palikite žuvį kepti 30-35 minutes. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, aptepkite skerdenas ant viršaus likusiu marinatu ir vėl pašaukite į orkaitę.
Patiekite karštą su daržovėmis, bulvėmis, ryžiais. Puikiai atrodys net ant šventinio stalo.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


