Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Geriausias keptos skumbrės receptas: žuvis dar niekada nebuvo tokia skani

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Orkaitėje kepta žuvis būna labai skani ir sveika. Mėsa išsaugo visas maistingąsias medžiagas, išlieka sultinga ir prisotinta marinato skonio.

Skumbrė turi daug baltymų, vitamino D ir B12. Joje taip pat yra jodo, fosforo, kalio, natrio ir fluoro. Todėl įtraukę šią žuvį į savo kasdienį valgiaraštį pastebėsite, kaip pagerėja imunitetas, širdis ir sustiprėja kaulai. Jei nenorite vargti gamindami žuvį, išbandykite šį receptą.

Jam reikia:

  • Reikės: 2 skumbrių;
  • 1 citrinos;
  • 4 šakelių čiobrelių;
  • 1 aitriosios paprikos;
  • 3 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus;
  • 3 šaukštai sojų padažo;
  • 1 šaukštelis garstyčių sėklų;
  • ½ šaukštelio druskos;
  • 4 kadagiai.

Į dubenį supilkite augalinį aliejų, sojų padažą. Į skystį sudėkite garstyčias, grūstus pipirus, česnaką. Citriną supjaustykite apskritimais ir išdėliokite juos ant formos dugno. Ant viršaus uždėkite čiobrelių šakelių. Kadagius susmulkinkite trintuve ir užpilkite ant marinato.

Žuvį nulupkite, išdarinėkite, išimkite pelekus ir kruopščiai nuplaukite. Padarykite nedidelius pjūvius per keterą. Marinatu įtrinkite skerdenos šonus ir vidų. Dėkite ant citrinos griežinėlių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Palikite žuvį kepti 30-35 minutes. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, aptepkite skerdenas ant viršaus likusiu marinatu ir vėl pašaukite į orkaitę.

Rekomenduojame:  Natašos sausainiai. Naujas receptas: skanus namų kepinys arbatai

Patiekite karštą su daržovėmis, bulvėmis, ryžiais. Puikiai atrodys net ant šventinio stalo.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3.9 / 5. Balsų skaičius: 7

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *