Sekite mus Facebook'e!
Keptos bulvės yra ne tik garnyras, bet ir vienas sotiausių ir universaliausių patiekalų, galinčių papuošti tiek kasdienį, tiek šventinį stalą. Jame dera paprastas paruošimas ir sodrus skonis, kuris žadina apetitą iš pirmo žvilgsnio ir aromato. Auksinė traški plutelė išorėje ir minkšta, traški šerdis viduje daro ją mėgstamą daugelio kartų.
Pagrindinis keptų bulvių grožis – galimybė eksperimentuoti: jas galima ruošti su įvairiais prieskoniais, žolelėmis, sūriu, česnaku, grietine, sviestu ar net mėsos įdaru.
Tai sotus ir aromatingas patiekalas, kurį galima lengvai pritaikyti visiems skoniams.
Ingredientai: – Kepti bulves su spirgučiais, kurie gali būti iškepti į žvynelinę:
- Sudedamosios dalys: mažos bulvės – 1,5 kg;
- druskos – 1,5 šaukštelio;
- juodųjų pipirų – 1 šaukštelis;
- česnako – 6 skiltelės;
- alyvuogių aliejaus – 60 ml;
- petražolių – 10 g.
Keptų bulvių paruošimas:
Nulupkite jaunas bulves nuo odelės, sumaišykite jas su druska, juodaisiais pipirais ir alyvuogių aliejumi. Česnako skilteles išspauskite per presą ir sudėkite į bulves
. 20 minučių kepkite bulves 190 laipsnių temperatūroje. Mentele išmaišykite bulves ir
vėl
kepkite 15 minučių.
Dar kartą
išmaišykite
bulves ir kepkite 10 minučių.
Iškepusias bulves apibarstykite petražolėmis ir pabarstykite jomis. Tai puikus garnyras prie bet kokios mėsos.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
