Sekite mus Facebook'e!
Lazanija yra tradicinis itališkos virtuvės patiekalas. Mūsų šalyje jis mažiau žinomas nei, pavyzdžiui, pica. Tačiau jis taip pat gali būti sotus ir skanus
. Lasagne išvertus iš graikų kalbos reiškia karštas lėkštes. Tai nenuostabu, nes šis reiškinys ruošiamas iš makaronų sluoksnių, ant kurių paskirstomas įdaras
. Įvairiose šalyse lazanija vadinama nevienodai. Mums labiau pažįstamas žodis troškinys arba makaronų apkepas
. Papasakosime, kaip paruošti lazaniją su sultingu mėsos įdaru.
Lazanijos ingredientai:
- Svogūnai – vnt;
- Mėsos įdaras – 700 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- česnako – 2 skiltelės;
- pomidorų padažas – 300 ml;
- Vanduo –
- Makaronai – 500 g;
- Sviestas – 40 g;
- Miltai – 2 šaukštai;
- Pienas – 500 ml;
- Čederio sūris – 150 g;
- Ementalio sūris – 150 g.
Lazanijos paruošimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje porą minučių. Tada į svogūną sudėkite maltą mėsą, sudedamąsias dalis pakepinkite kartu.
Česnako skilteles sutrinkite peiliu, smulkiai supjaustykite ir nusiųskite prie kepintos maltos mėsos. Į mėsos mišinį įpilkite pomidorų pastos, sumaišykite komponentus
. Uždenkite faršą dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 8-10 minučių. Tuo metu galite išvirti makaronus iki al dente
. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite miltus. Su sviestu sumaišytuose miltuose suformuokite gumulėlius
, ant šių tešlos gumulėlių supilkite pieną
ir
maišykite, kol sutirštės
.
Pieno padažą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Kol padažas aušta, didele tarka sutarkuokite čederio ir ementalio sūrį
. Sūrį sudėkite į padažą, suberkite makaronus ir gerai išmaišykite. Į kepimo formą sudėkite
⅓
makaronų mišinio, tolygiai paskleiskite sluoksnį ant dugno
.
Ant makaronų sluoksnio sudėkite ½ maltos mėsos, tolygiai paskirstykite po paviršių.
Tą pačią procedūrą pakartokite su likusia makaronų mase ir mėsos įdaru.
Lazanijos viršų rekomenduojama apibarstyti sūriu. Kepkite lazaniją 40 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Gaunasi sotus makaronų ir maltos mėsos patiekalas.
Ši neįprasta lazanija gali tapti laukiamu patiekalu vakarienei.
