Sekite mus Facebook'e!
Sriubos žmonijai žinomos jau gana seniai. Tai vienas seniausių patiekalų planetoje. Tiesa ta, kad sriubos pradėtos virti įvaldžius ugnį. Virta mėsa ir daržovės buvo skanesnės nei žalios. Tiesą sakant, sriubos sukėlė revoliuciją kulinarijos mene, nes tapo nepakeičiamu žiemos patiekalu.
Vėliau kiekviena tauta ir šalis sukūrė savo sriubų receptus. Vieni pirmenybę teikė šaltoms sriuboms, panašioms į tas, kurios gaminamos šiltesnio klimato šalyse. Kiti – karštoms sriuboms, panašioms į tas, kurios gaminamos šaltesnio klimato šalyse.
Populiariausios sriubos yra okroshka, barščiai, šičiai, grybų sriuba ir kitos. Paruoškime vieną iš šių paprastų sriubų kiekvienai dienai.
Sriubos ingredientai:
- svogūnai – 2 vnt.;
- morkos – 2 vnt.;
- vištienos kojos – 2 vnt.;
- vanduo – 2 litrai;
- česnakas – 2 gvazdikėliai;
- bulvės – 3 vnt.;
- kiaušiniai – 2 vnt.;
- druska – žiupsnelis;
- miltai – 80 g;
- Provanso žolelės – 1 arbatinis šaukštelis;
- krapai.
Sriubos paruošimas:
Stambiai supjaustykite morkas ir vieną svogūną, sudėkite juos į puodą kartu su vištienos šlaunelėmis ir užpilkite vandeniu. Virkite šlauneles, kol suminkštės.
Smulkiai supjaustykite antrą svogūną ir pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Morkas stambiai sutarkuokite ir sudėkite į svogūną.
Į keptas daržoves sudėkite česnaką, išmaišykite ir kepkite. Nugriebkite putas nuo sultinio paviršiaus, išimkite daržoves ir mėsą. Sudėkite keptas daržoves į sultinį.
Nulupkite bulves ir supjaustykite mažais kubeliais. Uždenkite ir virkite sriubą ant silpnos ugnies 15–20 minučių. Tuo tarpu atskirkite mėsą nuo kaulo ir sudėkite ją į sultinį.
Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Į sriubą po arbatinį šaukštelį pilkite tešlą.

Sriubą pasūdykite, įberkite Provanso žolelių ir troškinkite po dangčiu 5–10 minučių.
Susmulkinkite krapus ir pabarstykite jais gatavą sriubą.

Puikus pirmasis patiekalas pietums yra paruoštas.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


