Sekite mus Facebook'e!
Blynai vis dar yra vienas populiariausių pusryčių patiekalų. Nuolat blynai užsakomi su siuntiniais, perkami parduotuvėse. Tačiau geresnių už naminius blynų dar neišrasta
. Deja, vis rečiau namų šeimininkės gamina blynus savo namiškiams. Tikriausiai reikalas slypi netinkamuose receptuose. Dėl kai kurių gaminimo subtilybių blynai gali pasirodyti neskanūs.
Jei nemėgstate tipiškų blynų su grietine ir sutirštintu pienu, turėtumėte juos paįvairinti dešra ir sūriu. Pasigaminkime lietinių su dešros ir sūrio įdaru.
Fritų su dešra ingredientai:
- Dešra – 50 g;
- sūrio – 50 g;
- petražolių – nedidelis ryšulėlis;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- pomidorų – vnt;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- grietinė – 3 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis;
- pipirų – žiupsnelis;
- sodos – ½ šaukštelio;
- miltai – 3 valg. šaukštai.
Kepinukų su dešra paruošimas:
Supjaustykite dešrą mažais kubeliais, sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Smulkiai supjaustykite ryšulėlį petražolių ir žaliąjį svogūną
. Nedidelį pomidorą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su sūriu, dešra ir žolelėmis. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir pipirus, grietinę ir sodą, išplakite iki vientisos masės
. Į dubenį supilkite miltus ir užminkykite skystą tešlą
.
Į tešlą sudėkite dešros ir sūrio įdarą, išmaišykite.
Į keptuvę su augaliniu aliejumi dėkite nedideles tešlos porcijas
.
Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol apskrus.
Gausite paplotėlius su dešros ir sūrio įdaru. Tai puikus klasikinių bulvyčių pakaitalas.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
