Sekite mus Facebook'e!
Grietinės tortas – tai desertas, kuris išpopuliarėjo dėl subtilaus skonio ir paprasto paruošimo. Šis pyragas dažnai asocijuojasi su namų virtuve, jaukumu ir šeimos tradicijų šiluma.
Šis desertas ruošiamas ant varškės plutos
. Grietinės torto gaminimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, todėl jis prieinamas visiems, norintiems save ir savo artimuosius pradžiuginti saldžiu skanėstu.
Šis desertas puikiai tinka prie arbatos ar kavos ir bus puikus bet kokio šventinio stalo akcentas.
Pyragų ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukrus – 150 g;
- Varškė – 200 g;
- Sviestas – 100 g;
- Miltai – 200 g;
- kepimo soda – 1 šaukštelis.
Kremo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: grietinė – 300 g;
- Virtas sutirštintas pienas – 360 g;
- Sviestas – 50 g.
Grietinės pyrago paruošimas:
Sumaišykite kiaušinius su druska ir cukrumi, išplakite mikseriu iki purios baltos masės. Į kiaušinių
masę
sudėkite varškę, supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite
. Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tešlą
.
Užminkykite lipnią, vientisą tešlą, padalykite į 3 lygias dalis ir
kiekvieną dalį sudėkite ant atskiros kepimo skardos, išklotos pergamentu. Tešlą galite dėti į
kepimo
skardą tešlos žiedu ir paskirstyti tešlą po jos plotą.
Tokiu būdu pyragėlius kepkite 7-8 minutes 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje
.
Sudėkite pyragėlius vieną ant kito ir pašalinkite visus nelygumus.
Kremui grietinę su kondensuotu pienu ir sviestu sumaišykite mikseriu.
Kiekvieną pyragą aptepkite kremu, išdėliokite jį taip pat ant viršaus
. Kremu
įtrinkite
pyrago šonus, viršų pabarstykite trupiniais.
Gausite skanų kremu perteptą tortą.
Jį taip pat galima papuošti riešutais, šokolado drožlėmis.
