Sekite mus Facebook'e!
Gėrimas, kurį turėtų paragauti kiekvienas.
Šis gėrimas turi daug gydomųjų savybių . Juk jame yra imbiero – augalo, garsėjančio teigiamu poveikiu organizmui. Imbierinis alus idealiai tinka esant skrandžio sutrikimams, peršalimui ir gripui; jis malšina pykinimą ir didina apetitą. Jis taip pat turi antimikrobinių savybių, todėl vos pajutus pirmuosius gerklės skausmo požymius, išgerkite šio gėrimo – liga praeis dar net neprasidėjusi.

- 4 šaukštai vandens
- 2 šaukštai smulkintos šviežios imbiero šaknies
- 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 2 valg. šaukštai medaus (mėgstantiems saldžiau, galima įdėti cukraus)
- gazuoto mineralinio vandens (nebūtina, tiks ir paprastas vanduo)
PARUOŠIMAS:
Vidutinio dydžio puode ant stiprios ugnies sumaišykite vandenį ir imbierą. Užvirus, sumažinkite kaitrą iki vidutinės-žemos, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 1 valandą. Nuimkite dangtį ir virkite ant silpnos ugnies dar 30 minučių. Nuimkite puodą nuo ugnies ir išimkite iš vandens virtus imbiero gabalėlius. Įpilkite citrinos ir medaus, išmaišykite. Kai gėrimas užvirs ir atvės, jis paruoštas! Taip pat galite gerti karštą, jei peršalote; tai puikus šildantis gėrimas šaltu oru. Karštu oru imbierinis elis puikiai tinka kaip vėsinantis gėrimas su ledo kubeliais ir gazuotu vandeniu.
Imbiero skonis ir aromatas užburiantys. Šis alus mėgstamas suaugusiųjų, jį galima vartoti kaip tonizuojantį gėrimą su įvairiais alkoholiniais gėrimais, pavyzdžiui, džinu. Vaikų vakarėlyje šis imbierinis stebuklas puikiai pakeičia saldžius gazuotus gėrimus, kurių žalingas poveikis akivaizdus. Pabandykite pasigaminti šį gėrimą vieną kartą ir norėsite dar!

Nedvejodami pasidalinkite šiuo nuostabiu gėrimo receptu su draugais. Pasidalinkite geriausia informacija su savo artimaisiais!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

