Sekite mus Facebook'e!
Dešra
tešloje
– tai patiekalas, kurį sudaro karšta dešra, įvyniota į sluoksniuotą
tešlą
, mielinę tešlą ar kitų rūšių tešlą.
Tiksli šio patiekalo kilmė nežinoma, tačiau galima daryti prielaidą, kad jis atsirado eksperimentuojant su kepiniais ir mėsos gaminiais. Dešrelės tešloje jau daugelį metų populiarios įvairiose šalyse ir kultūrose
, jos gali būti gaminamos įvairiais būdais ir iš įvairių rūšių tešlos. Dešrelės tešloje buvo ypač aktualios sovietmečiu. Jos buvo patogus ir sotus užkandis, kurį buvo galima pasiimti su savimi.
Tešlos dešrelių ingredientai:
- dešrelės – 4 vnt;
- kiaušinis – vnt;
- majonezo – 2 valg;
- druskos – ½ šaukštelio;
- sūris – 150 g;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- krapų – ryšulėlis;
- pita.
Dešrelių iš tešlos paruošimas:
Dešreles iš skirtingų pusių įpjaukite skersai. Keptuvėje ant augalinio aliejaus apkepkite dešreles.

Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su majonezu ir druska. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į majonezo ir kiaušinių mišinį.
Smulkiai sukapokite žaliuosius svogūnus, petražoles ir krapus
.
Supilkite žalumynus į sūrio ir kiaušinių mišinį ir išmaišykite.
Supjaustykite pitą juostelėmis, šiek tiek platesnėmis už dešreles
.
Kiekvieną pitos juostelę aptepkite sūrio mišiniu. Ant juostelės galo uždėkite dešrelę ir į vidų suvyniokite sūrio mišinį.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite dešreles iš visų pusių, kol paruduos.

Rezultatas – greitas ir įdomus užkandis.

Tokių dešrelių tešloje nereikia ilgai kepti, minkant joms tešlą.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


