Sekite mus Facebook'e!
Naudodami šį receptą galėsite pagaminti purų, minkštą, nesupelijusį omletą, naudodami tik 2 kiaušinius.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
kiaušinių, 2 vnt.;
– lydyto sviesto, 10 g;
– vandens, 1 šaukštelis
; – sūrio, 15 g; –
druskos ir pipirų.
Gaminimo procesas
Kiaušiniai padalijami į baltymą ir trynį. Baltymus išplakite su druska iki stabilių putų
. Trynius išplakite su pipirais ir dalimis įveskite baltymus, išmaišykite mentele
. Sūrį sutar
kuokite
smulkia tarka ir įveskite į mišinį, išmaišykite
. Pašildykite sviestą, išplakite mišinį, išlyginkite
.
Sumažinkite kaitrą iki minimalios ir kepkite 3 minutes, atidarykite dangtį, įpilkite į keptuvę šaukštą vandens ir kepkite dar 3 minutes. Atidarykite
dangtį, mentele susukite omletą į ritinėlį ir palikite jį dar 2 minutes po dangčiu.
Patarimas: šį omletą skanu patiekti su šviežių daržovių salotomis. Patiekdami apibarstykite smulkintomis žolelėmis.
