Sekite mus Facebook'e!
Naudodami šį receptą galėsite pagaminti purų, minkštą, nesupelijusį omletą, naudodami tik 2 kiaušinius.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
kiaušinių, 2 vnt.;
– lydyto sviesto, 10 g;
– vandens, 1 šaukštelis
; – sūrio, 15 g; –
druskos ir pipirų.
Gaminimo procesas
Kiaušiniai padalijami į baltymą ir trynį. Baltymus išplakite su druska iki stabilių putų
. Trynius išplakite su pipirais ir dalimis įveskite baltymus, išmaišykite mentele
. Sūrį sutar
kuokite
smulkia tarka ir įveskite į mišinį, išmaišykite
. Pašildykite sviestą, išplakite mišinį, išlyginkite
.
Sumažinkite kaitrą iki minimalios ir kepkite 3 minutes, atidarykite dangtį, įpilkite į keptuvę šaukštą vandens ir kepkite dar 3 minutes. Atidarykite
dangtį, mentele susukite omletą į ritinėlį ir palikite jį dar 2 minutes po dangčiu.
Patarimas: šį omletą skanu patiekti su šviežių daržovių salotomis. Patiekdami apibarstykite smulkintomis žolelėmis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


