Sekite mus Facebook'e!
Šios bandelės visada būna puošnios ir skanios, o jas pagaminti labai paprasta.
Tešlai reikės:
- Reikės: 8 g sausų mielių (arba 25 g gyvų mielių);
- 4 valgomųjų šaukštų cukraus;
- 1 valg. š. šilto pieno;
- 100 g. sviesto;
- 2 kiaušiniai;
- 4 valg. šaukštai miltų; (apie 620 g)
- 1 g vanilino;
- žiupsnelis druskos.
Įdarui:
- Įdaras: 350 g varškės;
- 3 šaukštai cukraus;
- 1 pakelis vanilinio cukraus;
- 1 valgomasis šaukštas grietinės;
- 1 kiaušinis.
Paruoškite mielinę tešlą
Šiltame piene ištirpinkite mieles ir cukrų, įmaišykite vaniliną, kiaušinius ir druską. Persijokite miltus ir siųskite į mišinį.
Užminkykite tešlą
, ji turi būti kieta
. Tada tiesiai į tešlą sudėkite sviestą ir minkykite ją apie 7 min.
45 min. palikite šiltoje vietoje.
Paruoškite įdarą
Sumaišykite grietinę su cukrumi, įberkite vanilinio cukraus ir sumaišykite su varške. Dabar įmuškite kiaušinį ir vėl išmaišykite.
Paruošimas kepimui
Padalykite tešlą į 10 vienodų dalių. Kiekvieną plokštainį iškočiokite 2-3 cm storio ir 10 cm skersmens
. Likusią tešlą taip pat iškočiokite ir supjaustykite 20 cm ilgio ir 3-4 cm pločio juostelėmis.
Paimkite dvi juosteles ir susukite jas
į
žiogelį. Ją
reikia
uždėti aplink iškočiotą plokštainį
. Tai turėtų būti savotiškas krepšelis, jį patepti kiaušinio tryniu ir vidurį užpildyti įdaru.
Kepti 45 minutes 180 °C temperatūroje.
Kai tešla atvės, ją galima papuošti braškėmis ir mėtomis
.
