Sekite mus Facebook'e!
Obuolių pyragai žinomi daugelyje tautų. Kiekviena Europos tauta turi savitą obuolių pyrago gaminimo būdą. Stebėtina, bet dažniausiai šie receptai nedaug skiriasi vienas nuo kito. Sugadinti pyragą su obuolių įdaru sunku, bet įmanoma.
Pirma, rinkitės saldžius obuolius, nes jie suteikia pyragui stipraus aromato ir saldumo
. Antra, nenulupkite obuolių odelės, jei norite išgauti šiek tiek rūgštoką rūgštelės skonį.
Papasakosime, kaip paruošti vokišką obuolių pyragą
.
Vokiško obuolių pyrago ingredientai:
- Obuoliai – 2 vnt;
- sviesto – 60 g;
- cukraus – 210 g;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- miltai – 300 g;
- sodos – 15 g;
- pieno – 200 ml.
Vokiško obuolių pyrago paruošimas:
Obuolius nulupkite nuo žievelės, išimkite šerdį ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, į jį supilkite 90 g cukraus.
Kai cukrus svieste ištirps, sudėkite į keptuvę obuolių gabalėlius.
Obuolius karamelėje virkite 10 min. ant vidutinės ugnies
. Tešlai į dubenį įmuškite kiaušinius ir plaktuvu sumaišykite su likusiu cukrumi. Į kiaušinių masę persijokite miltus ir kepimo miltelius, supilkite pieną ir užminkykite tešlą
. Į tirštą tešlą
supilkite
karamelizuotus obuolius ir išmaišykite.
Kepimo formos dugną išklokite kepimo pergamentu, šonus ir dugną patepkite sviestu
ir ant formos dugno supilkite tešlą su obuoliais.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Iškepusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra.
Gausite saldų skanų obuolių pyragą pagal vokišką receptą.
