Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Garsusis braškių pyragas su 1 kiaušiniu. Receptas be orkaitės: skanu ir greita

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Braškių pyragas – desertas, mėgstamas visame pasaulyje. Jis sujungia saldumą ir rūgštumą, sukurdamas nepakartojamą skonį.

Šio pyrago istorija siekia tolimą praeitį, kai braškės buvo prieinamos tik turtingiems žmonėms.

Pirmuosius braškių pyrago paminėjimus galima rasti XVIII amžiaus kulinarinėse knygose. Tada tai buvo braškių pyragas, užpildytas saldžiu padažu arba grietinėle. Laikui bėgant receptas keitėsi ir tobulėjo, kol tapo mūsų šiandien žinomu braškiniu pyragu.

Šiandien braškinis pyragas išlieka vienu populiariausių desertų. Jį galima rasti viso pasaulio restoranų ir kavinių meniu. Ir dėl lengvo paruošimo daugelis namų šeimininkių jį ruošia namuose savo artimiesiems.

Ingredientai:

braškės – 300 g;
sviestas – 20 g;
cukrus – 60 g;
kiaušinis – vnt.;
vanilinis cukrus – 10 g;
augalinis aliejus – 50 ml;
pienas – 100 ml;
miltai – 150 g;
kepimo milteliai – 8 g.

Braškių pyrago paruošimas:

Braškes supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pabarstykite 10 gramų cukraus.

Sudėkite braškes į grietinėlės cukrų.

Rekomenduojame:  Napoleono pyragas: receptas su pienu. Traškios plutelės ir ledų skonio kremas

Kelias minutes maišydami pakepinkite braškes grietinėlės cukruje. Šiuo metu į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite klasikinį ir vanilinį cukrų, maišykite, kol ištirps smėlio grūdeliai.

Pirmiausia į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų, tada pieną, išmaišykite. Į mišinį įsijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tirštą tešlą.

Tešlą supilkite į skardą su braškėmis ir paskirstykite per visą paviršių.

Pyragą kepkite ant vidutinės ugnies uždengę 10-15 minučių. Tada apverskite pyragą ir kepkite dar 5-7 minutes.

Galutinis rezultatas – gražus braškių pyragas.

Galima papuošti cukraus pudra.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.