Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Garsusis „4 puodelių” pyragas be sviesto: jį pagaminti gali kiekvienas. Paslaptis slypi purioje tešloje.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Koks buvo pirmasis bet kurios puotos patiekalas? Pyragas. Šis kepinys visada stovėdavo stalo viduryje kaip pagrindinė pokylio puošmena. Pats stalo pyragas kilęs nuo žodžio „šventė”, t. y. šventė. Tai iškilmingas patiekalas, kepamas vestuvėms, vaiko gimimui, stačiatikių šventėms

. Dabar pyrago vertė sumažėjo. Žmonės jį keičia mėsos patiekalais ir delikatesais. Tačiau tai netrukdo kasdien savo šeimai paruošti pyragą. Jums net nebūtina gaminti sotaus mėsos pyrago. Galite tiesiog pasimėgauti saldžiu vaniliniu pyragu.

Vanilinio pyrago ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: manų kruopos – 200 g;
  • kefyro – 200 g;
  • Cukrus – 200 g;
  • miltai – 200 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
  • Druska – žiupsnelis;
  • raugas – 1,5 šaukštelio.

Vanilinio pyrago paruošimas:

Sumaišykite manų kruopas su kefyru dubenyje ir palikite išbrinkti 10-20 min. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską, cukrų ir vanilinį cukrų, išplakite mikseriu iki purumo.

Kiaušinių masę supilkite į išbrinkusias manų kruopas, išmaišykite. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir persijokite į manų kruopų ir kiaušinių mišinį, kad gautųsi tiršta tešla.

Rekomenduojame:  Minkštas, aromatingas vyniotinis su obuolių įdaru. Receptas per 15 minučių

15 minučių palikite tešlą uždengtą. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite į ją tešlą.

Знаменитый пирог без масла "4 стакана": получается у всех. Весь секрет в пуховом тесте

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Знаменитый пирог без масла "4 стакана": получается у всех. Весь секрет в пуховом тесте

Iškepusį pyragą galite apibarstyti cukraus pudra. Gausite minkštą biudžetinį vanilinį pyragą.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *