Sekite mus Facebook'e!
Koks buvo pirmasis bet kurios puotos patiekalas? Pyragas. Šis kepinys visada stovėdavo stalo viduryje kaip pagrindinė pokylio puošmena. Pats stalo pyragas kilęs nuo žodžio „šventė”, t. y. šventė. Tai iškilmingas patiekalas, kepamas vestuvėms, vaiko gimimui, stačiatikių šventėms
. Dabar pyrago vertė sumažėjo. Žmonės jį keičia mėsos patiekalais ir delikatesais. Tačiau tai netrukdo kasdien savo šeimai paruošti pyragą. Jums net nebūtina gaminti sotaus mėsos pyrago. Galite tiesiog pasimėgauti saldžiu vaniliniu pyragu.
Vanilinio pyrago ingredientai:
- Sudedamosios dalys: manų kruopos – 200 g;
- kefyro – 200 g;
- Cukrus – 200 g;
- miltai – 200 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- Druska – žiupsnelis;
- raugas – 1,5 šaukštelio.
Vanilinio pyrago paruošimas:
Sumaišykite manų kruopas su kefyru dubenyje ir palikite išbrinkti 10-20 min. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską, cukrų ir vanilinį cukrų, išplakite mikseriu iki purumo.
Kiaušinių masę supilkite į išbrinkusias manų kruopas, išmaišykite. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir persijokite į manų kruopų ir kiaušinių mišinį, kad gautųsi tiršta tešla.
15 minučių palikite tešlą uždengtą. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite į ją tešlą.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Iškepusį pyragą galite apibarstyti cukraus pudra. Gausite minkštą biudžetinį vanilinį pyragą.
