Sekite mus Facebook'e!
Daugelis žmonių žino, kad anksčiau žmonės nežinojo, kas yra tortas. Tiksliau, jie nežinojo, kas yra tortas šiuolaikine prasme. Senovės romėnams ir graikams tortas buvo paprastas biskvitas, papuoštas gražiu vaisių sulčių ornamentu.
Tortas su kremu atsirado vėliau ir padarė sensaciją konditerijos amato srityje. Kai kremo gaminimas tapo įprastas, kepyklų prekystaliai pasipildė įvairiomis bandelėmis ir pyragais su šiuo kremu
. XX a. tortai ir
pyragai
nustojo būti kažkuo elitiniu
.
Namų šeimininkės pradėjo gaminti tortus tiesiog iš paprasto kremo ir nepretenzingo biskvito.
Parodysime, kaip tokį tortą galima pasigaminti.
Torto ingredientai:
- Pienas – 250 ml;
- Cukrus – 105 g;
- Miltai – 110 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Vanduo – 120 ml;
- Sviestas – 55 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Kreminis sūris – 200 g;
- Cukraus pudra.
Pyrago paruošimas:
Į puodą su pienu supilkite 100 g cukraus ir 40 g miltų, išmaišykite. Į masę įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies
, minkykite masę, kol sutirštės, tada nukelkite nuo ugnies. Palikite kremą atvėsti, uždenkite jį maistine plėvele.
Tešlai sumaišykite 65 g miltų su druska ir cukrumi. Į puodą sudėkite sviestą, supilkite vandenį. Sviestą ištirpinkite vandenyje ant vidutinės ugnies ir supilkite į jį miltų mišinį
. Tešlą išminkykite mentele ir lengvai apkepkite puode
.
Dėkite tešlą į atskirą dubenį ir porą minučių atvėsinkite
. Po vieną į tešlą įmuškite kiaušinius, minkykite, kol sutirštės.
Tešlą įdėkite į konditerinį maišelį su antgaliu, ant pergamento nubrėžkite lygų 20 cm skersmens apskritimą.
20 cm
skersmens
tešlą išilgai apskritimo kontūro sukrėskite į vidų, nesiekdami galo.
Pyragą kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Atvėsusį kremą sumaišykite su sviesto kremu ir įdėkite į konditerinį maišelį. Padalykite biskvitą į dvi dalis, vieną dalį aptepkite kremu.
Kremo sluoksnį uždenkite antruoju tortu.
Belieka tortą apibarstyti cukraus pudra ir patiekti. Šis lengvas kreminio torto variantas tiks įprastam arbatos vakarėliui.
