Sekite mus Facebook'e!
Vokiški ledai yra ypatinga ledų rūšis, kuri skiriasi nuo kitų ledų dėl unikalaus recepto ir paruošimo būdo. Jie yra tirštos konsistencijos, sodraus skonio ir aromato, o jų sudėtyje dažnai būna neįprastų ingredientų, pavyzdžiui, saldymedžio sirupo, uogų sulčių ar net alaus.
Vokiški ledai labai populiarūs ne tik Vokietijoje, bet ir visame pasaulyje. Jų galima rasti daugelyje kavinių ir restoranų, besispecializuojančių vokiškoje virtuvėje, taip pat ledų parduotuvėse visame pasaulyje.
Papasakosime, kaip pasigaminti savo ledus namuose.
Ingredientai: 1:
- Persikai sirupe – 500 g;
- cukraus – 60 g;
- kukurūzų krakmolo – 60 g;
- citrinos sultys;
- kondensuotas pienas – 90 g;
- plakta grietinėlė – 200 ml;
- kreminis sūris – 200 ml.
Vokiškų ledų paruošimas:
Supjaustykite persikus mažais kubeliais. Visą skystį iš jų iš anksto
supilkite
į puodą, į tą patį puodą sudėkite supjaustytus persikus ir panardinamuoju maišytuvu paverskite juos tyrele
. Į persikų tyrę supilkite cukrų, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps
.
Supilkite krakmolą, išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs
. Tada perpilkite tyrę į atskirą indą. Palikite tyrę atvėsti po plėvele iki kambario temperatūros.
Į dubenį su citrinos sultimis supilkite kondensuotą pieną, išmaišykite. Atvėsusią plaktą grietinėlę išplakite mikseriu, kol pastebimai pasieksite piką
. Į plaktą grietinėlę supilkite kondensuotą pieną ir citrinų sultis. Mišinį plakite mažiau nei minutę iki vientisos masės, tada sudėkite kreminį sūrį. Sudedamąsias dalis plakite mikseriu iki visiško susijungimo
. Į grietinėlės masę dalimis supilkite persikų tyrę, išmaišykite. Tada perpilkite į formą, išlyginkite ir 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Rezultatas – vokiški persikų ledai. Skirtingai nei parduotuviniai ledai, jie pagaminti tik iš natūralių ingredientų.
