Sekite mus Facebook'e!
Jaunos bulvės yra vienas geidžiamiausių pavasario ir vasaros sezono produktų, kuris savo paprastumu ir sodriu skoniu gali pagerinti namų virtuvės patiekalų skonį. Jų plona odelė nereikalauja kruopštaus lupimo, o pats minkštimas yra nepaprastai švelnus, šiek tiek saldus ir trapus. Dėl mažo krakmolo kiekio tokie gumbai greitai išverda, nevirsta ir išlaiko malonią tekstūrą.
Receptai su jaunomis bulvėmis retai būna sudėtingi – jie pagrįsti paties produkto šviežumu ir natūralumu. Užtenka ją išvirti pasūdytame vandenyje, apkepti iki auksinės plutelės arba iškepti su aliejumi ir aromatinėmis žolelėmis, kad gautumėte sotų, sotų ir skanų patiekalą. Dažnai patiekiamas su žolelėmis, grietine ar česnaku, taip sustiprinant natūralų sezoninės daržovės skonį.
Sudedamosios dalys:
- Bulvės – 1 kg;
- džiovinti česnakai – 1 šaukštelis;
- Paprikos – 1 šaukštelis;
- kalendra – 1 šaukštelis;
- džiovintos petražolės – 1 šaukštelis;
- Džiovinti krapai – 1 šaukštelis;
- Majonezas – 2 šaukštai.
Padažo ingredientai:
- Sviestas – 40 g;
- česnako – 2 skiltelės;
- krapai – kelios šakelės.
Jaunų bulvių paruošimas:
Bulves supjaustykite nedideliais griežinėliais, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Bulves apibarstykite džiovintais česnakais, paprika, kalendra, džiovintomis petražolėmis ir krapais
. Bulves sumaišykite su majonezu, išdėliokite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Aptepkite bulvių viršų majonezo marinatu ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Padažui ištirpinkite sviestą ir įspauskite į jį česnako skilteles. Susmulkinkite krapus ir supilkite juos į padažą
. Sudėkite bulves į gilų indą ir užpilkite padažu, išmaišykite.
Po 5-10 minučių galite mėgautis skaniomis kvepiančiomis jaunomis bulvėmis. Šis receptas puikiai tinka patiekti su mėsos ar daržovių salotomis.
