Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gardi naminė gira be mielių: geriau nei iš parduotuvės

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Naminė bemielė duonos gira kadaise buvo gaminama kiekvienoje rusų šeimoje. Ir tai buvo tikrai gaivinantis, vėsus gėrimas su maloniu rūgščiu skoniu. Todėl, jei norite gerti tikrai gerą girą, o ne tą per saldų, kuriuo mus dažnai vaišina nesąžiningi gamintojai, pasigaminkite ją patys. Tai gana paprasta padaryti, o gėrimo ingredientai prieinami kiekvienam. Pirmąją partiją galima paruošti trijų litrų stiklainiui, kaip rekomenduojama šiame recepte. O jei mėgstate naminę duonos girą (kuria neabejojame), drąsiai padvigubinkite ar net patrigubinkite ingredientų kiekį!

INGREDIENTAI 6 PORCIJOMS

geriamasis vanduo – 2,5 l

cukrus – 150 g

ruginė duona – 300 g

razinos – 30 g

Paruoškite giros sirupą. Supilkite vandenį į puodą ir suberkite cukrų. Uždėkite ant vidutinės ugnies ir, maišydami, užvirinkite. Leiskite atvėsti iki 35 °C.

2 veiksmas

Ruginę duoną supjaustykite kubeliais ir vienu sluoksniu išdėliokite ant kepimo skardos. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C. Kepkite duoną 10–15 minučių. Retkarčiais pamaišykite, kad ji nesudegtų, kitaip gira bus karti.

3 veiksmas

Kai krekeriai atvės, perkelkite juos į trijų litrų stiklainį. Sudėkite razinas ir užpilkite šiltu cukraus sirupu. Uždenkite stiklainį marle ir palikite šiltoje vietoje 24 valandoms.

Rekomenduojame:  Neįprastos salotos su morkomis, varške ir džiovintomis slyvomis. Skanu ir sveika: gaminu vakarienei negalvodamas apie pasekmes

4 žingsnis

Po nurodyto laiko stiklainyje esantis skystis taps drumstas: tai reiškia, kad prasidėjo fermentacijos procesas. Palikite jį toje pačioje vietoje dar 48 valandas, po to naminis gira bus visiškai paruoštas.

5 veiksmas

Perkoškite girą per 2 marlės sluoksnius ir supilstykite į butelius (tinka ir plastikiniai). Uždarykite juos ir padėkite į šaldytuvą. Patiekite girą kaip šaltą gėrimą arba naudokite ją okroškai gaminti.

NAUDINGAS PATARIMAS

Naminę girą be mielių galima pasigaminti iš įprastos ruginės duonos arba geros Borodinskio duonos. Svarbiausia, kad jos sudėtis būtų kuo natūralesnė (miltai, vanduo, salyklas, kalendra, raugas arba mielės), be nereikalingų priedų.

Razinų, kurias dėsite gamindami naminę girą, jokiomis aplinkybėmis negalima plauti. Tiesa ta, kad džiovintų uogų paviršiuje yra mielių grybelių, kurie skatins fermentaciją.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.