Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gardi ir labai skani naminė dešra!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

1,6 kg kiaulienos mentės
0,3 kg nugaros riebalų
250 ml vandens
300 g pistacijų
1 valgomasis šaukštas maltos paprikos
1/3 šaukštelio maltų aitriųjų pipirų
10 g/kg nitritinės druskos
8g/kg valgomosios druskos

Atlaisvinau mentelę ant 3 mm grotelių, įpyliau vandens, druskos ir įdėjau į šaldytuvą trims dienoms subręsti.

Po trijų dienų įdėjau pipirų, gerai išminkiau ir dar kartą permečiau per mėsmalę.
Pistacijas nulupau, 10 minučių pamerkiau į verdantį vandenį ir nulupau.
Nugaros riebalai buvo supjaustyti gabalėliais, cm po cm ir nuplikyti verdančiu vandeniu.
Sumaišyti visus ingredientus.

Į poliamidinį apvalkalą prikimšau faršo, išdrėkinau, vieno galo „neužtempiau“ ir pakabinau kitą dieną pakabintą šaldytuve.

Kitą dieną surišau kitą galą ir nusiunčiau į rūkyklą.
Kodėl į rūkyklą? Taip, nes mano orkaitė prastai reguliuojama)))
3 valandas laikiau 50C temperatūroje, tada pakėliau temperatūrą iki 88C ir dar
2 valandas. Šaltame vandenyje apie 15 minučių Dedame į šaldytuvą iki kitos dienos.

Gražiai išėjo.
Ant pjūvio yra blizgesio.

Su saldžia arbata pusryčiams – viskas!

Rekomenduojame:  Ką galima virti iš skirtingų vištienos dalių

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.