Sekite mus Facebook'e!
Karšti sumuštiniai yra greitas ir patogus būdas užkąsti ar pusryčiauti. Juos galima gaminti iš įvairių ingredientų, pavyzdžiui, sūrio, dešros, kumpio, daržovių, prieskoninių žolelių ir padažų.
Karštam sumuštiniui pagaminti paprastai tereikia kelių minučių. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie skuba arba nenori skirti daug laiko maisto gaminimui
. Be to, yra daugybė karštųjų sumuštinių variantų, kuriuos galima pagaminti naudojant skirtingus ingredientus. Galite eksperimentuoti su įvairiais maisto produktų deriniais, kad atrastumėte mėgstamą skonį.
Papasakosime, kaip pasigaminti gardžius karštus sumuštinius
.
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- pieno – 100 ml;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- druskos – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- kepinys – 6 riekelės.
Karštų sumuštinių paruošimas:
Sumaišykite kiaušinius su pienu, augaliniu aliejumi, druska ir juodaisiais pipirais. Kepimo formą ištepkite sviestu
. Kiekvieną duonos riekelę
aptepkite
kiaušinių mišiniu. Iš anksto supjaustykite mėgstamą įdarą – dešrą, dešreles, prieskonines žoleles, sūrį
. 3 riekes aptepkite įdaru, uždenkite likusiomis riekėmis ir sudėkite į kepimo formą.
Sumuštinių viršų apibarstykite sūriu, kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10 minučių.
Rezultatas – gardūs kvapnūs sumuštiniai. Tai geras pakaitalas klasikiniams sumuštiniams, kurie nėra tokie sotūs kaip karštieji sumuštiniai.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
