Sekite mus Facebook'e!
Tik nedaugelis žmonių susimąsto, kaip teisingai paruošti salotas. Daugelis žmonių mano, kad tam tikrų griežtų maisto gaminimo taisyklių nėra. Tačiau toks sprendimas yra klaidingas. Net ir salotos gali pasirodyti neskanios, jei nesilaikysite paprastų rekomendacijų
. Pavyzdžiui, daržovės salotoms turėtų būti ruošiamos su odele. Taip daržovės išlaikys daugiau skonio. Be to, taip gaminant daržovės nepraranda naudingų medžiagų.
Taip pat salotų nereikėtų pjaustyti skirtingai. Tai reiškia, kad visi komponentai turėtų būti to paties pjūvio. Priešingu atveju vienas komponentas trikdys kitų skonį
. Paruoškime paprastas greitas salotas kiekvienai dienai.
Salotų ingredientai:
- Marinuoti arba rauginti agurkai -2 vnt;
- konservuotų pupelių – 240 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- krapai – kelios šakelės.
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: grietinė – 4 valg;
- citrinos sulčių – 1 valgomasis šaukštas;
- česnako – 1 skiltelė;
- druskos – žiupsnelis.
Salotų paruošimas:
Supjaustykite marinuotus agurkus nedideliais kubeliais. Kiaušinius išvirkite iš anksto, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite, taip pat agurkus nedideliais kubeliais, sumaišykite salotinėje.
Supilkite prie agurkų ir kiaušinių pupeles, taip pat smulkintus krapus
.
Padažui grietinėje sumaišykite citrinos sultis ir druską
. Į padažą įmeskite česnako skiltelę
.
Išmaišykite.
Rekomenduojama salotas užpilame prieš patiekiant. Gausite paprastas, šiek tiek pikantiškas salotas.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
