Sekite mus Facebook'e!
Krabų lazdelės dabar kelia daug ginčų tarp virėjų. Reikalas tas, kad vis dar neaišku, ar krabų lazdelės yra kenksmingos, ar naudingos. Viena vertus, lazdelėse yra dažiklių ir tirštiklių, kita vertus, jose yra daug žuvų taukų ir mėsos
. Atsakymas glūdi pačiose lazdelėse, t. y. jų sudėtyje. Prieš pirkdami visada pirmiausia turėtumėte pasidomėti, kokie komponentai yra lazdelėse. Jei tai yra žuvų mėsa ir riebalai, vadinasi, lazdelės yra kokybiškos. Bet kokie kiti komponentai, esantys pirmoje sudėties vietoje, turėtų kelti nerimą, nes lazdelės akivaizdžiai turi daug priemaišų.
Paruoškime krabų pyragėlį
.
Krabų pyrago ingredientai:
- Krabų lazdelės – 200 g;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- pomidorų – 2 vnt;
- sūris – 100 g.
Krabų pyrago paruošimas:
Krabų lazdeles supjaustykite plonomis juostelėmis, galite tai padaryti šakute.
Lazdeles sumaišykite su kiaušiniais, druska ir juodaisiais pipirais.
Masę paskleiskite ant keptuvės, išlyginkite ją. Kepkite plokštainį iš abiejų pusių, kol paruduos.
Pomidorų puseles supjaustykite į lėkštes. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Ant duonos plokštainio sudėkite pomidorų puseles, o ant jų – sūrį.
Uždenkite plokštainį dangčiu ir 10 minučių kepkite ant silpnos ugnies.
Gausite neįprastą krabų lazdelių pyragą.
Pusryčių variantas kiekvienai dienai.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
