Cukinijų kreminė sriuba yra švelnus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Ši sriuba yra malonios kreminės konsistencijos ir sodraus skonio, be to, joje yra daug naudingų medžiagų. Cukinijos
turi mažai kalorijų, todėl patiekalai iš jų tinka dietinei mitybai. Be to, cukiniją organizmas lengvai virškina ir po valgio nesukelia sunkumo jausmo
. Kreminę sriubą iš cukinijos galima patiekti ir karštą, ir šaltą. Priklausomai nuo pageidavimų, į sriubą galite įdėti grietinėlės, sūrio arba žolelių. Kreminė sriuba tinka su skrebučiais, džiūvėsėliais arba šviežia duona.
Šis patiekalas tinka ir vegetarams, ir mėsos mėgėjams, nes yra ne tik skanus, bet ir sveikas.
Sudedamosios dalys: 1:
- Bulvės – 3 vnt;
- cukinijos – 900 g;
- morkos – 2 vnt;
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- Svogūnas – 2 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Vanduo – 1,5 litro;
- Grietinėlė – 500 ml;
- Ciberžolė – 1 šaukštelis;
- Druska – 1 valgomasis šaukštas;
- Juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- Kietasis sūris – 150 g.
Duonos džiūvėsėlių ingredientai:
- Duona – 1 kepalas;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai.
- Paprikos – 1 šaukštelis;
- Druska – 1 šaukštelis;
- džiovintų žolelių – 1 šaukštelis;
- pipirų mišinys.
Cukinijų kreminės sriubos paruošimas:
Svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Morkas ir česnakus supjaustykite nedideliais gabalėliais
. Sumaišykite svogūnus ir česnakus, pakepinkite kartu minutę. Tada sudėkite morkas ir dar minutę pakepinkite
. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais, cukiniją – didesniais gabalėliais. Puode sumaišykite apkeptas daržoves, cukinijas ir bulves
. Daržoves užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu ir užvirus virkite ant vidutinės ugnies 25-30 minučių. Tuo tarpu duonos kepalą supjaustykite nedideliais kubeliais
, sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos, įberkite druskos, paprikos, džiovintų žolelių ir pipirų. Duoną
užpilkite
augaliniu aliejumi ir 7-10 min. kepkite 200 laipsnių temperatūroje
. Daržoves užpilkite grietinėle ir vėl užvirkite. Šiuo metu sriubą pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų ir ciberžolės
. Užvirus sriubą nukelkite nuo ugnies ir panardinamuoju maišytuvu sutrinkite.
Į sriubą suberkite stambiai tarkuotą sūrį, išmaišykite ir užvirinkite.
Cukinijų sriubą rekomenduojama patiekti su džiūvėsėliais. Tai puiki kreminė sriuba su cukinijomis.