Sekite mus Facebook'e!
Daugelis dabar vartojamų daržovių ir vaisių yra kelių laukinių augalų mišinys. Pavyzdžiui, citrina niekada nebuvo savarankiškas citrusinis vaisius. Senovėje ji išsivystė iš pomidoro ir citrinmedžio. Tai tikriausiai paaiškina specifinį rūgštų citrinos
, kuri buvo auginama Indijoje
, skonį
. Ir šis procesas aprašytas namų ruošos knygose. Manoma, kad citrina yra organizmui svarbaus vitamino C šaltinis
. Pabandykime pasigaminti desertą iš citrinos, kurį galima paruošti kuo greičiau.
Citrinų deserto ingredientai:
- citrina – 3 vnt;
- cukraus – 100 g;
- kukurūzų krakmolas – 30 g;
- 33 % grietinėlės – 250 ml.
Citrinų deserto paruošimas:
Citrinas perpjaukite per pusę, išspauskite visas sultis iš minkštimo. Į citrinų sultis supilkite granuliuotą cukrų ir kukurūzų krakmolą, plakite, kol birūs komponentai ištirps
. Citrinų sultis
supilkite
į puodą, virkite ant mažos ugnies, kol sutirštės
.
Nepamirškite nuolat maišyti mišinio
. Citrinų masę perpilkite į atskirą dubenį ir atvėsinkite.
Tuo tarpu šaltą grietinėlę plakite mikseriu, kol sutirštės
, tada plakite citrinų masę, kol ji pabals. Į grietinėlę palaipsniui sudėkite citrinų masę, suplakite mikseriu.
Gautą kremą supilkite į konditerinį maišelį. Naudodami konditerinį antgalį galite padaryti gražius suktinukus desertų formelėse.
Šis desertas bus puiki bet kokio arbatos vakarėlio puošmena. Šiuo kremu galite aptepti tortus.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
