Sekite mus Facebook'e!
Štrudelis su mėsa ir bulvėmis yra sotus ir aromatingas patiekalas, kuriame sėkmingai dera tešlos suktinukai, sultinga mėsa ir minkštos bulvės. Skirtingai nuo klasikinio štrudelio, šis variantas skiriasi tuo, kad jis labiau primena mėsos sriubą su vyniotinių pavidalo galuškėmis. Jis tinka ne tik pietums ar vakarienei, bet ir šventiniam stalui
. Štrudelis su mėsa ir bulvėmis puikiai tinka tiek karštas, tiek šiltas, prie jo tinka grietinė, padažai ar tiesiog šviežios daržovės. Šį patiekalą patogu pasiimti su savimi, patiekti per šventes arba pašildyti kitą dieną – skoniui tai tik į naudą.
Štrudelis su mėsa ir bulvėmis – tai jaukus naminis patiekalas, kuriame iš paprastų ingredientų sukuriamas visavertis ir labai skanus patiekalas.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 150 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- vandens – 2 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Kiauliena – 200 g;
- bulvės – 500 g;
- morkos – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio.
Štrudelio su mėsa ir bulvėmis paruošimas:
Ant stalo miltuose padarome duobutę, į kurią įmušame kiaušinį. Vandenį pasūdome ir supilame į duobutę su kiaušiniu, užminkome elastingą minkštą tešlą. Tešlą paliekame celofane šiltoje vietoje.
Kiaulieną smulkiai
supjaustome
, 5 min. pakepiname keptuvėje su augaliniu aliejumi. Smulkiai supjaustykite svogūną, dalį svogūno nusiųskite prie mėsos
. Morkas sutarkuokite stambia tarka, sudėkite prie kepintų svogūnų ir mėsos, sumaišykite ir troškinkite 10 minučių. Antrąją svogūno dalį taip pat apkepkite, bet atskiroje keptuvėje, kol taps auksinė.
Padalykite tešlą į dvi lygias dalis, kiekvieną iškočiokite į stačiakampį 1-2 mm storio sluoksnį. Ant sluoksnių dėkite kepintus svogūnus
, susukite sluoksnius į ritinėlius, supjaustykite juos mažais iki 2 cm ilgio ritinėliais. Į keptuvę su mėsa sudėkite nuluptas bulves ir užpilkite vandeniu taip, kad apsemtų visas bulves.
Bulvių ir mėsos mišinį pasūdykite ir virkite, kol užvirs. Užvirus prie bulvių ir mėsos sudėkite suktinukus su svogūnais
. 40 minučių patiekalą virkite po dangčiu ant vidutinės ugnies. Prieš prasidedant ilgam virimui mišinį pasūdykite ir papipirinkite.
Gausite skanų ir neįprastą štrudelį su mėsa ir bulvėmis.
Šiuo patiekalu lengvai galima pakeisti įprastas sriubas su galuščiais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
