Sekite mus Facebook'e!
Skanūs daržovių receptai: baklažanai su daržovėmis ir mėsa, babaganušas, baklažanų salotos, primenančios mėsos patiekalus.
Baklažanams su daržovėmis ir mėsa paruošti reikės:
–
baklažanų, 1 vnt.;
– maltos bet kokios rūšies mėsos, 350 g;
– cukinijos, saldžiosios paprikos, svogūno, po 1 vnt.;
– pomidorų, 300 g;
– augalinio aliejaus, 1 valgomasis šaukštas
; – citrinos sulčių, 1 valgomasis šaukštas
.
Gaminimo procesas
Baklažaną supjaustykite griežinėliais, bet ne iki galo – padarykite vėduoklę.
Cukiniją supjaustykite stambiais gabalėliais, papriką ir svogūną
supjaustykite
stambiai
, pomidorus supjaustykite
stambiai
. Sumaišykite
druską
, pipirus,
augalinį aliejų ir citrinos sultis – supilkite į daržoves, išmaišykite.
Nuplaukite druską nuo baklažano.
Apvyniokite baklažano griežinėlius viduje, sutvirtinkite dantų krapštuku
.
Įdarą pagardinkite prieskoniais pagal skonį ir druska ir įdarykite baklažano žiedlapius.
Patarimas: į patiekalą pagal skonį įberkite česnako ir prieskonių, žolelių ir prieskoninių žolelių.
Baklažaną su daržovėmis sudėkite į formą, uždenkite folija ir kepkite 40 min. 200 °C temperatūroje
.
Nuimkite foliją
ir kepkite
dar apie 15
min.
Babaganušui paruošti reikės šių ingredientų:
–
baklažanų, 3 vnt;
– mėtų lapelių, 5 g;
– česnakų, 3-4 vnt; –
citrinos sulčių, 2 šaukštai
; – druskos, 1 šaukštelis
; – augalinio aliejaus, 2 šaukštai
; – skrudintų sezamų sėklų, augalinio aliejaus.
Gaminimo procesas
Baklažanus kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 50 minučių, prieš tai šakute padarę dūrius, kad daržovė nesutrūkinėtų.
Pastai paruošti iki auksinės spalvos paskrudinkite sezamą, susmulkinkite blenderiu ir įpilkite augalinio aliejaus, dar šiek tiek pasukite ir padažas bus paruoštas.
Išimkite baklažanų minkštimą, sumaišykite su česnaku ir sezamu, citrinos sultimis, druska, pipirais, augaliniu aliejumi, mėtomis ir sutrinkite blenderiu
.
Įdėkite smulkintų žolelių ir dar kartą suplakite.
Patiekite kaip užtepėlę ant sumuštinių.
Baklažanų salotoms paruošti reikės:
–
baklažanų, 1 vnt;
– svogūnų, 1 vnt;
– pomidorų
, 2 vnt; – česnakų, 2-3 vnt;
– aštriosios paprikos, druskos, pipirų
; – grietinės, 150 g.
Gaminimo procesas
Baklažanai
supjaustomi griežinėliais
. Kiaušiniai išplakami su druska ir sumaišomi su baklažanais
. Svogūnai supjaustomi plonais pusžiedžiais
. Aitriosios paprikos susmulkinamos
. Įkaitinamas augalinis aliejus ir svogūnai pakepinami, kol įgauna auksinį atspalvį, sudedamos paprikos ir kepama 30 sekundžių.
Baklažanai kepami keliomis porcijomis augaliniame aliejuje.
Pomidorai supjaustomi griežinėliais
. Pomidorai, svogūnai ir paprikos, baklažanai, druska ir pipirai sumaišomi, pagardinami grietine.
Išsamus VIDEO RECEPTAS:

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
