Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Firminiai Beatos Nicholson tėčio šašlykai: marinatas iš 3 ingredientų, kuris nustelbia visus pramoninius

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jeigu galvojate, kad skaniausi šašlykai būtinai turi būti išmirkyti acto, majonezo ar kečupo jūroje – Beatos Nicholson tėtis Jonas Čičkauskas jus tuoj pat įtikins priešingai. Jo firminis šašlykų receptas, kuris kiekvieną kartą karaliauja šeimos stalo centre Kėdainiuose, turi tik tris ingredientus. Tačiau skonis – tarsi iš tobuliausios kepsninės šventės.

Beata atvirai pripažįsta: „Nėra buvę, kad atvažiuočiau į Kėdainius ir valgytume ką nors kitą nei šašlykai.“ Ir tai nenuostabu – jos tėtis šiam reikalui skiria ne tik patirtį, bet ir širdį.

Patirties skonis: mėsą jis pažįsta iš vidaus

Jonas Čičkauskas – ne šiaip sau mėgėjas. Ketvirtį amžiaus dirbęs veterinaru kiaulių komplekse, jis žino, kuri dalis yra verta keptuvės, o kuri – tikra kepsninės karalienė. „Iš bėdos tinka bet kuri kiaulės vieta, bet jei norite tikrai skanių šašlykų – rinkitės sprandinę“, – pataria jis.

Pamirškite actą, kečupą ir majonezą

Pasak J. Čičkausko, daugelis šašlykų marinatų yra perkrauti nereikalingais priedais, kurie ne pagerina, o užmaskuoja mėsos skonį. „Kas yra svetima, nenatūralu – to nereikia naudoti“, – tvirtina jis.

Rekomenduojame:  Naminis mėsos kepsnys – skanus, sultingas, paprastas! Jį lengva paruošti, bet rezultatas įspūdingas.

Jo receptas genialiai paprastas, bet veiksmingas:

Reikės:

  • Kiaulienos sprandinės (kiekis pagal žmonių skaičių)
  • Druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 stiklinės natūralių obuolių arba vynuogių sulčių (jokio tetrapako!)

Gaminimas:

  1. Supjaustykite sprandinę nedideliais, vienodo dydžio gabaliukais.
  2. Pagardinkite druska ir pipirais – nedaug, tik tiek, kad paryškintų natūralų skonį.
  3. Užpilkite 100 % natūraliomis sultimis, kurių rūgštingumas padės greičiau suminkštinti mėsą. Sultis rinkitės tik iš patikimo šaltinio – jokios parduotuvinės chemijos.
  4. Palikite marinuotis per naktį – šaldytuve arba vėsioje vietoje.
  5. Prieš kepimą mėsą nusausinkite ir kepkite virš žarijų, pasukdami, kad tolygiai apskrustų. Jonas pabrėžia: „Svarbu neperkepti ir neperkepinti – mėsa turi likti sultinga.“

Paprastumas, kuris nugali visus

Jonas įsitikinęs, kad dažnai skaniausias rezultatas gimsta ne iš gudrybių, o iš paprųčių: „Lietuvoje yra 101 marinavimo būdas, bet tikras skonio stiprumas slypi paprastume.“


Patiko? Pasidalink! Ačiū.