Sekite mus Facebook'e!
Varškės sausainiai – skanus ir sveikas skanėstas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Jie gaminami iš paprastų ir nebrangių ingredientų, tačiau yra subtilaus skonio ir trapios tekstūros. Varškės
tešla idealiai tinka sausainiams gaminti: ją lengva minkyti, ji nelimpa prie rankų ir jos nereikia ilgai minkyti. Iš šios tešlos pagaminti sausainiai yra minkšti viduje ir traškūs išorėje.
Naminiai sausainiai gali pakeisti pirktus parduotuvėje ir netgi būti daug skanesni ir sveikesni.
Papasakosime, kaip pasigaminti gardžių sausainių „Ežiukai” vaikams.
Ingredientai: 1:
- Varškė – 220 g;
- sviesto – 90 g;
- miltai – 170 g;
- rauginimo medžiaga – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – žiupsnelis.
Varškės sausainių paruošimas:
Sumaišykite varškę su minkštu sviestu, druska ir vanilinu, gerai išmaišykite. Į varškės masę įberkite dalį miltų ir kepimo miltelių ir toliau minkykite. Užminkykite
elastingą minkštą tešlą, tada ją išimkite į celofaną. Tešlą celofane rankomis ištepkite storu sluoksniu
. 40 minučių palikite tešlą šaldytuve, tada išimkite ir sutarkuokite stambia tarka. Iš tešlos suformuokite nedidelius gumulėlius – ežiukus
. Sausainius dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Jei norite, pabarstykite sausainius cukrumi ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Galiausiai turime skanius varškės sausainius. Tai puikus būdas nustebinti vaikus įdomia staigmena.
